Apple iPhone 11’lerin üretimine Hindistan’da başladı!

0
705 Okunma
iPhone 11 uretimi

Apple, Hindistan’da iPhone 11’in üretimine başladı. “Make in India” girişimine başlayan Apple, amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 11’i söylendiği gibi Hindistan’da üretmeye başladı. Chennai yakınlarında bulunan Foxconn fabrikasında üretime başlayan Apple’ın bu en yeni telefonuna iPhone Xr da katılıyor. Bu uzun bir süredir beklenen iPhone 11 üretimi için başlangıç tarihi olarak kayıtlara geçiyor.

iPhone 11 üretimi Hindistan’da başladı

Hindistan’da üretimin başladığını doğrulayan Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal, Twitter üzerinden paylaşım yaptı. Hindistan’da üretilecek iPhone 11’ler için herhangi bir indirim de şu an için söz konusu değil.

Bunun yanında Apple’ın iPhone 11’i Hindistan’dan diğer ülkelere satışına başlamak için ilk  aşamalarda üretimi artırmayı planladığı ve bunun da yerel bazda bir fiyat indirimine gidilmesi demek olduğu bildiriliyor.

iPhone 11 uretimi

iPhone 11’in Hindistan’da üretilmesi demek Apple’ı cihaz başına ithalat vergilerinden yaklaşık yüzde 22 oranında kurtarabilir ve bu da haliyle fiyat etiketlerine yansıyacak deniyor.

Bu Apple’ın Hindistan’daki ilk üretimi değil zira yıllar önce iPhon XS, iPhone SE(2026) ve iPhone 7’yi Hindistan’da üretti. Telefonların üretimleri de farklı fabrikalarda yapılacak. iPhone SE’nin üretimi için Wistron tesisi tercih edilirken, iPhone 11 pro ve Pro Max modellerinin Chennai’deki Foxconn fabrikasında üretilmesi planlanıyor.

iPhone 11 Pro yeşilinde Huawei MateBook X Pro 2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz