Apple kabul etti: Eski iPhone kullanıcıları 25 dolar alacak

0
671 Okunma
apple-yavaslatmayi-kabul-etti-500-milyon-dolar-odeyecek-1

Ünlü teknoloji şirketi Apple, eski iPhone modellerini yavaşlattığına dair açılan davada 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Buna göre, eski iPhone kullanıcıları Apple’dan 25 dolar ödeme alacak.

iPhone kullanıcılarının yaşadığı sorunlardan biri olan ve sürekli dile getirilen yeni modeller çıkınca eski model telefonların yavaşlaması Apple tarafından kabul edildi. Apple, “Beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek” için performans yavaşlamalarına gittikleri açıklamasını yaparak yarım milyon dolar ödemeyi kabul etti.

apple-yavaslatmayi-kabul-etti-500-milyon-dolar-odeyecek

Eski iPhone kullanıcıları Apple’dan 25 dolar alacak

Eski model iPhone telefonları yavaşlattığını kabul eden Apple, iPhone 6, 6s, 7 ve SE model eski telefonlarını getiren kullanıcılara ise 25 dolar ödemede bulunacak. Ayrıca şirket, batarya değişimlerinde de 29 dolarlık indirime gitti.

Twitter’da iPhone kullanıcıları, bu durumun sadece 25 dolarlık ödeme ile çözüm bulmasını ve sadece belirli eski modellerin kabul edilmesini eleştirdi. Yaşanan olaylar sonrası Apple, Twitter’da  TT oldu. Kimileri ise ödenecek ücretin iPhone model fiyatlarına göre az olmasına tepki gösterdi. Bu olay ile birlikte Apple kullanıcıları, yavaşlama nedeniyle kendi telefonlarının eskidiğini ve çıkan yeni Apple modellerinin almasına yönelik bir algı olarak değerlendirdi.

Tartışmalar sonrası kararın Türkiye’de geçerli olup, olmayacağı sorusu dile getirildi. Apple’nın sadece ABD’ deki iPhone sahiplerine ödeme yapacağı belirtiliyor. Şimdilik Apple Türkiye’den konuyla ilgili yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

Tarihi değiştiren kadın! Bulaşık makinesinin icadı nasıl oldu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz