Apple rekorlara doymuyor!

0
277 Okunma

Geçtiğimiz günlerde Apple 2024 yılı için ilk mali kazanç raporunu yayınladı. Böylece rapora bakarak,  dünyada aktif olarak çalışan kaç Apple cihazı olduğunu ve aynı zamanda satış verilerinin listesini görebiliyoruz. İşte rapor hakkında detaylı bilgiler…

Apple, dünyada üzerinde aktif olan kaç cihaza sahip?

Apple şirketi geçtiğimiz günlerde 2024 yılına ilişkin ilk mali raporları açıkladı. Bu raporlara göre şirket, geçen yılın aynı dönemine nazaran bu yıl yüzde 2 oranında bir artış gösterdi ve toplam geliri 119.6 milyar dolar oldu. Bunun yanında seyreltilmiş hisse başına 3 aylık kazanç oranına bakarsak yüzde 16 oranında bi artış olduğu görülüyor.

Apple aktif cihaz

Apple’ın CEO’su olan Tim Cook, yayınlamış oldukları bu rapor ile ilgili olarak iPhone cihazları için satış rekorları kırıldığını belirtti. Zira kurulu aktif cihaz sayısının 2.2 milyar adedi geçtiği ifade edildi.

Peki kurulu aktif cihaz sayısının anlamı nedir diye soracak olursanız şöyle açıklayabiliriz: Bakıldığında pek çok teknoloji işi yapan şirket “aktif cihaz” ya da “kurulu aktif cihaz” terimlerini kullanıyor. Bu terimler üretici firmanın üretip satışa sunduğu ve satın alınan cihazların aktif olarak kullanılması anlamına geliyor.

Bu terimlerin daha iyi açıklanabilmesi için şöyle bir örnek verebiliriz: Siz Apple üretici firmasından bir telefon aldınız ve Apple’ın serverleri ile cihazınızın bağlantısını yaptınız. BU kurulumdan sonra artık cihazınız “kurulu aktif cihaz” durumuna geldi. Eğer cihazı uzun bir süre kullanmayarak kapatıp kutusuna koyarsanız Apple, cihazdan bir süre sinyal alamayacağı için cihazı aktif olmayan kategorisine sokacak.

Türkiye’nin istihdam oranı en yüksek şirketleri!

Siz de bu markaların açıkladığı raporlardan cihazınızın aslında kullanıcılar tarafından ne kadar tercih sebebi olduğunu görebilirsiniz.  Siz de haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz