Türk Astronot dünyaya dönüyor!

0
297 Okunma

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı için eve dönme zamanı geldi. Uluslararası Uzay İstasyonu ISS’de görevlerini yerine getiren Gezeravcı Türkiye tarihinde bir ilke imza attı. Peki Alper Gezeravcı dönüş yolculuğu nasıl olacak? İşte detaylar…

Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüş yolculuğu için geri sayım başladı!

Alper Gezeravcı 19 Ocak 2024 tarihinde uzaya çıktı. O anları tüm Türkiye tek yürek oldu ve canlı yayında nefeslerini tutarak izledi. İlk Türk astronot olarak Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran Alper Gezeravcı’nın uzay görevi tamamlandı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmanın yanı sıra bazı bilimsel görevleri de yerine getirdi.

alper gezeravcı dönüş

Peki ilk astronotumuz ne zaman ve nasıl dönecek? ISS’de geçirdiği 14 günün ardından Gezeravcı bugün Türkiye saati ile 17.50’de Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılacak. İlk Türk astronotumuz eve dönüş yolculuğunu Dragon kapsülünde tamamlayacak. Toplamda 32 saat sürecek olan yolculuğun ardından kapsülün Orlando açıklarında okyanusa inmesi planlanıyor.

Alper Gezeravcı Türk Uzay Ajansı ve TÜBİTAK’ın belirlediği tuz stresi, uzay şartları vb. birçok önemli konuda deneyler yaptı. Buna ek olarak Türkiye ile canlı bağlantı kurup uzay hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüşü ile sona erecek. Ama uzay çalışmaları hız kesmeden devam edecek. İlk Türk astronotumuzun uzayda yaptığı deneyler bilim tarihimize ışık tutacak. Ayrıca Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda edindiği tecrübeler de bilim insanlarımıza bu konuda yardımcı olacak.

Sen de mi Spotify? Yeni zam oranları belli oldu!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz