Apple katlanabilir iPad için kolları sıvadı!

0
122 Okunma

Samsung’un Galaxy Fold modeli ekran kırılması sorunu nedeniyle halen piyasaya çıkamazken, Huawei Mate X modeli ise Şubat ayında tanıtılmasına rağmen halen satışa sunulmadı. Apple tarafında ise katlanabilir iPad iddiası herkesi şaşırttı.

Dünyanın en büyük iki telefon üreticisinin katlanabilir telefon geliştiriyor olması sonrasında gözler Apple’a çevrildi. Katlanabilir iPhone gelecek mi? sorusuna Apple’dan net bir yanıt gelmezken, şirketin iPad için kolları sıvadığı belirtiliyor.

Katlanabilir iPad, 5G desteğine sahip olacak!

IHS Markit analisti Jeff Lin‘in paylaştığı bilgilere göre, henüz katlanabilir iPhone’u piyasaya sürmeyen ve daha da önemlisi bu konu üzerinde çalışıp çalışmadığı bilinmeyen Apple, katlanabilir iPad geliştirme sürecine başladı.

5G desteğine sahip olan bu iPad’in A serisinin en güncel işlemcisini kullanacağı belirtiliyor. Katlanan yapısı sayesinde açıldığında Macbook kadar geniş bir ekran sunacağı belirtilirken, tasarım konusunda net bir detay paylaşılmıyor.

Bu nedenle iPad’in ikiye katlanan tek bir ekrana mı sahip olacağı yoksa Apple’ın farklı bir ekran tasarımı mı kullanacağı şu anda bilinmiyor. Lin, 5G desteğine sahip olan katlanabilir iPad’in önümüzdeki yıl satışa sunulacağına inaniyor.

Apple’ın henüz 5G destekli bir telefonu piyasaya sürmediğini dikkate alırsak, 5G destekli katlanabilir tabletin önümüzdeki 18 ay içerisinde hazır hale gelmesi biraz zor gibi görünüyor. Bu konuda atılacak adımları zamanla göreceğiz.

Kaynak:ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz