Apple M1 işlemcili yeni Mac’ler tanıtıldı!

0
359 Okunma

Apple “One More Thing” etkinliği bugün (10 Kasım) Türkiye saatiyle 21.00’de gerçekleşti. Beklenen oldu ve Intel işlemcilere veda için ilk adımı atan teknoloji devi, Apple M1 işlemcisini ve bu işlemciden güç alan Macbook Pro, Macbook Air ve Mac Mini modellerini tanıttı!

Mac’lerin yeni işlemci: Apple M1!

Apple A14 Bionic ile benzer şekilde 5 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Apple M1, 8 çekirdekli bir işlemciyi ve 8 çekirdekli GPU’yu bünyesinde barındırıyor. Buna ek olarak 16 çekirdekli Neural Engine ile makine öğrenmesi tarafında büyük bir avantaj sunuluyor.

ARM işlemciye geçiş ile birlikte iOS uygulamalarının Mac’te çalışmasının önü açılırken, Apple M1’in watt başına performansta yani TDP değerinde dünyanın en başarılı işlemcisi olduğu iddia ediliyor. USB 4 kontrolcüsünden, gelişmiş görüntü sinyal işlemcisine ve güvenlik önlemlerine kadar birçok yenilik bu işlemcide karşımıza çıkıyor.

Apple M1 işlemcili ilk MacBook Air!

Yeni Macbook Air’ın bir önceki nesil ile kıyaslandığında 3.5 kat daha fazla işlem gücü ve 5 kat daha fazla grafik performansı sunduğu dile getiriliyor. Yeni işlemci sayesinde 18 saate kadar video oynatma ve 15 saate kadar internette gezinme süresi sunuluyor.

8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ile gelen bilgisayarın fiyatı 10999 TL olarak belirlendi. Tabi daha fazla RAM ve depolama alanı istediğinizde fiyat artıyor. Ayrıca Macbook Air, iki adet Thunderbolt/USB 4 bağlantı noktasına sahip.

Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro!

Apple M1’den güç alan 13 inç Macbook Pro’nun başlangıç fiyatı 14299 TL olarak belirlendi. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ile gelen bilgisayar, 2,8 kata kadar daha yüksek CPU ve 5 kata kadar daha hızlı grafik performansı iddiası ile karşımıza çıktı.

13 inçlik yeni Macbook Pro’yu dikkat çekici hale getiren bir diğer detay ise, 20 saate kadar pil ömrüyle, bir Mac’te şimdiye kadar sunulan en yüksek pil performansını sunması. İki adet Thunderbolt/USB 4 bağlantı noktasının yer aldığı bilgisayar, bir önceki model ile benzer şekilde Magic klavye, Touch Bar ve Touch ID ile karşımıza çıkıyor.

Mac Mini

Apple, Mac modelleri dışında bir de Mac Mini’yi tanıttı. CPU performansı 3 kat geliştirilen Mac Mini, 8 çekirdekli GPU’ya ve 6 kata kadar daha hızlı grafik performansına sahip. 6K’ye kadar çözünürlük sunan bir adet harici ekran ve 4K’ye kadar çözünürlük sunan HDMI 2.0 özellikli ikinci bir ekran da yine bu cihaza bağlanabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz