Türk bilim insanı Betül Kaçar NASA’nın ekibini yönetecek

0
327 Okunma
betül kaçar

Türk bilim insanı Betül Kaçar, dünya çapında başarısıyla ülkemizi gururlandırdı. NASA’nın astrobiyoloji araştırmaları için seçtiği projeden birinin sahibi olan Kaçar, 12 araştırma grubundan oluşan bir ekibi yönetecek. Bu güzel haberi Twitter hesabından duyuran bilim insanı platform kullanıcıları tarafından da yoğun etkileşim ve övgü aldı.

Türk bilim insanı Betül Kaçar NASA görevinde

NASA Astroloji Programı seçtiği sekiz yeni disiplinler arası araştırma ekiplerini açıkladı. Arizona Üniversitesi’nden Betül Kaçar2ın ise “Hayat ne istiyor: Elementlerin doğal seçilimini keşfetmek” projesi seçilenler arasında yer aldı. Ekibiyle birlikte uzayda yaşamı araştıracak olan Türk bilim insanı Betül Kaçar’ın yanında Dániel Apai liderliğinde ICAR programı başlayacak.

NASA’nın Gezegen Bilimi Bölümü Direktörü Lori Glaze, “Astrobiyoloji araştırma portföyüne yapılan bu eklemelerden heyecan duyuyoruz” dedi. “Astrobiyoloji topluluğu büyümeye devam ediyor ve NASA’nın Bilim Misyon Müdürlüğü uçuş görevlerinin planlanması ve uygulanmasına katkılarını artırıyor. Bu yeni ekipler, astrobiyoloji hedeflerinin gelecekteki görevlere uyumlu bir şekilde entegre edilmesini sağlamanın merkezinde yer alıyor.” dedi.

Herkesi gururlandıran Betül Kaçar kadınların her yerde başarılı olacağını ve her sektörde var olacağını gösterdi. Ayrıca çocuklar için de çok iyi bir örnek oldu.

Beğendim mi? LG CordZero A9 Kablosuz Süpürge İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz