7. Koğuştaki Mucize Oscar aday adayı!

0
367 Okunma
7. Koğuştaki Mucize

Oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal ve Yurdaer Okur gibi ünlü isimlerin yer aldığı 7. Koğuştaki Mucize filmi, 93’üncü Akademi Ödüllerinde yarışmak üzere, Türkiye’nin En İyi Uluslararası Film Oscar adayı olarak belirlendi.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı film Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 16 kişilik Seçici Kurul, 93’üncü Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Uluslararası Film Dalı’nda Türkiye adayını belirledi.

7. Koğuştaki Mucize filminin konusu

7. Koğuştaki Mucize, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir Oba adında kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İşkence ve kötü muamele gören Memo mahkemeye çıkarılır ve idam cezasına çarptırılır. Arkadaşları ve ailesi Memo’nun suçsuz olduğunu bilir ve onu kurtarmanın yollarını ararlar.

RTÜK’ten Deezer ve Tidal’a uyarı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz