Apple Music yeni gelecek özellikleri duyurdu! Üstelik ücretsiz

0
171 Okunma
Apple music

Apple Music; müzik dinleme kalitesini üst düzey bir seviyeye taşıyacak olan yeni özellikler duyurdu. Yeni özellikler sayesinde artık her ortamda yüksek kalite müzikler dinleyebileceksiniz.

Apple Music, dinleme performansını arttıracak yeni özelliklerini duyurdu

Apple music

Bir süredir kendinden söz ettiren kayıpsız müzik/ses özelliği nihayet resmiyet kazandı. Haziran ayı itibari ile Apple Music üzerinden kayıpsız müzik dinleyebileceksiniz. 75 milyondan fazla müzik artık her hangi bir sıkıştırmaya uğramadan yüksek kalitede dinleyicilere sunulacak. Peki ne kayıpsız ses tam olarak ne anlama geliyor. İşte bu sorunun yanıtı şöyle cevaplanıyor;

“Apple Music’te “Kayıpsız” ifadesi 48 kHz’e kadar kayıpsız ses ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” ifadesi ise 48 kHz ile 192 kHz arası kayıpsız ses anlamına gelir. Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız dosyalar çok büyük boyutludur ve standart AAC dosyalarına göre daha fazla bant genişliği ve depolama alanı kullanır.”

Kısaca artık dinleyeceğimiz müzikler için daha fazla internet verisi harcamamız gerekebilir. Fakat bu yeni özellikler kullanıcılara ek bir ücret talep edilmeden sunulacak. Ayrıca müziğin tam anlamıyla tadını çıkarmanız için yüksek kalite kulaklıklara ihtiyaç duyacaksınız. Apple bu konu da bir açıklama yapıyor. Daha iyi ekipmanlar kullanmanız gerektiğini söyleyen açıklamada Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız formatı için USB dijital – analog dönüştürücü gibi harici bir ekipman gerekir.” İfadeleri yer alıyor.

Apple Music tarafına gelen tek özellik bununla bitmiyor. Kayıpsız müziğin yanı sıra Spatial Audio ve Dolby Atmos desteği de geliyor. Bu iki özellik; AirPods Pro ve AirPods Max tarafından destekleniyor. Bu iki özellikle de birleşince Apple olağaüstü bir müzik kalitesi sunmayı hedefliyor. Ayrıca Apple platforma her geçen gün daha kaliti müzikler yüklemeye devam edeceğini belirtiyor.

Xiaomi ihtiyaca göre düzenlenecek akıllı telefon üzerinde çalışıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz