Apple Music’de Spatial Audio nasıl etkinleştirilir?

0
370 Okunma
Spatial Audio nasıl etkinleştirilir?

Birkaç gün önce gerçekleşen etkinlik ile beraber Apple, yeni ürün ve hizmetlerini duyurdu. Yeni tanıtılan işletim sisteminin getireceği yenilikleri buradan öğrenebilirsiniz. Apple Music için gelmesi beklenen özelliklerden Spatial Audio resmi olarak kullanıma sunuldu. İşte Dolby Atmos tarafından desteklenen ve dinleme kalitesini arttıran “Spatial Audio nasıl etkinleştirilir?” sorusunun cevabı

iOS 15 ve iPadOS 15 güncellemesi alacak cihazlar

Spatial Audio nasıl etkinleştirilir?

Spatial Audio nasıl etkinleştirilir?

Uzamsal ses olarak adlandırılan bu özellik; iPhone, iPAd, Mac, Apple TV gibi cihazlarda sürükleyici bir ses deneyimi sunuyor. Apple bu özelliği; “Müzik dinlemenin ötesine geçen ve kendinizi müziğin içindeymişsiniz gibi hissettiren çok boyutlu bir deneyim yaşayın.” sözleriyle açıklıyor. Peki bu özelliği nasıl kullanacağız? Öncellikle bu özelliği kullanabilmek için bir Apple Music aboneliğinizin bulunması gerekiyor. Eğer aboneliğiniz varsa, uzamsal ses özelliğini ek bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz. Tüm iOS cihazlarınızda iOS 14.6 ve üzeri sürümler varsa, özellik otomatik olarak algılanıyor. Bu özellik AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, Beast kulaklıklar ve iPhone XR sonrası cihazlar ile kullanabiliyorsunuz.

Spatial Audio farklı kulaklıklar ile kullanılabilir mi?

Apple bu özelliği “Her Zaman Açık” ayarı ile diğer kulaklıklarda da kullanabileceğinizi söylüyor. Bunun için tek şart elinizdeki kulaklığınızın Dolby Atmos’u desteklemesi. Özelliği her zaman aktif hale getirebilmeniz için yapmanız gereken birkaç adım var.

  • iOS 14.6 veya sonraki sürümleri kullanan iPhone veya iPad’inizin Ayarlar uygulamasına gidin.
  • Müzik seçeneğine tıklayın
  • Dolby Atmos’u seçin
  • Karşınıza çıkan ekranda “Her Zaman Açık” seçeneğine tıklayın

İşte bu kadar kolay. Siz de Dolby Atmos destekleyen herhangi bir kulaklık ile Spatial Audio kalitesinde müzik dinleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz