Pfizer’den 12 yaş altı çocuklar için düşük dozlu aşı denemesi

0
225 Okunma
pzifer çocuk aşı

Koronavirüs salgını nedeniyle aşı üreten firmalardan biri olan Pfizer; 12 yaş altı çocuklar için daha düşük dozda aşı denemeleri yapıyor. 6 ay ile 12 yaş aralığında 4500 çocuktan oluşan ekipte düşük dozlu aşının testleri yapılıyor.

Pfizer 12 yaş altı çocuklar için düşük dozda aşı test ediyor

pzifer

Şirket dün yaptığı açıklama ile ABD Finlandiya ve İspanya’da 12 yaş altı toplam 4500 çocuktan oluşan grup üzerinde aşı test yapmaya başlayacağını duyurdu. Daha önce 144 çocuk üzerinde gerçekleşen Faz 1 denemesinin ardından; daha yüksek dozda ve fazla kişiye aşı testine başlıyor. Yapılan duyuruya göre; 5 yaş altı çocuklar için 3 mikrogram ve 5-11 yaş arası çocuklar için 10 mikrogram aşı denemesi yapacak. Klinik Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Bill Gruber konu hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“Bugün, 5-11 yaş arası çocuklarda Faz 2/3 denemesini başlatırken, COVID-19 aşımızın güvenliğini ve bağışıklık yanıtını anlama çabalarımızda önemli bir sonraki adımı işaret ediyor.”

Pfizer, önümüzdeki haftalarda; 2-4 yaş arası ve 6 aylıktan küçük olan çocuklar üzerinde aşı denemelerine başlamayı planlıyor. Şirket tarafından daha önce yapılan 12-15 yaş arası çocukların aşılanması onay almıştı. Şimdi ise Eylül ayına kadar acil kullanım onayı almayı hedefleyen şirket; çalışmalarına hız kazandırmayı planlıyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz