Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana Sayfa Aktüel Apple TV artık YouTube videolarını 4K çözünürlükte oynatıyor!

Apple TV artık YouTube videolarını 4K çözünürlükte oynatıyor!

0
299 Okunma
Apple TV

Apple TV söz verdiği gibi sonunda YouTube videolarını 4K olarak oynatmaya başlıyor. Bilindiği üzere Apple’ın öne çıkardığı yeni tvOS 14 özelliklerinden biri,  YouTube 4K video izleme desteğiydi. Fakat Apple TV 4K kullanıcıları,  ‌tvOS 14‌ piyasaya sürüldüğünden beri bu desteğin sağlanmadığını fark etti. Apple bu olayı öğrendikten sonra beklenen özelliği kademeli bir şekilde erişime açtı.

Apple TV

Reddit’te Flatpannels HD isimli bir kullanıcı, 4K YouTube videolarının oynatıldığı görüntüler yayınladı. Ardından birden çok kullanıcı, ‌tvOS 14‌, tvOS 14.0.1 ve tvOS 14.2’de YouTube uygulamasında 4K oynatma seçeneklerini gördüklerini bildirdi.

Ayrıca 4K desteği henüz tüm kullanıcılara sunulmadı, şu an için çoğu kullanıcı halen 1080p video izleyebiliyor. 4K içerik var gibi görünse de, erişimi olanlar hala HDR’yi etkinleştiremiyor ve 4K videolar saniyede 30 kare ile sınırlı.

HDR eksikliğinin geçici mi yoksa kalıcı mı ve 4K Apple TV‌’de bir sınırlama olup olmayacağı belli değil. Ayrıca 4K içeriğin herkes için ne zaman kullanılabilir olacağı da bilinmiyor. Kademeli olarak yaygınlaştığı düşünülen özellik için yeni bir tvOS 14 güncellemesi beklenmeyecek gibi gözüküyor.

The Crown’da Diana’nın gelinliği tekrar yorumlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz