Twitter’da yanlış bilgiye geçit yok! Birdwatch özelliği ne işe yarıyor?

0
163 Okunma
birdwatch

Twitter şu anda Birdwatch olarak adlandırılan ve Twitter topluluğunun zarar verebilecek yanıltıcı tweetler konusunda birbirlerini uyarmasına izin verebilecek yeni bir özellik üzerinde çalıştığını doğruladı. Twitter’ın yeni Birdwatch (kuş gözlemi) hareketi propaganda ve yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için yeni bir girişim olarak yorumlanıyor.

birdwatch

 Twitter, yeni Birdwatch özelliği ile yanlış bilgileri engellemeyi hedefliyor

Twitter’ın denediği bu yeni özellik ile birlikte, paylaşılan gönderilerdeki bilgilerin doğruluğu bundan sonra denetlenebilecek. Kullanıcılara, Twitter gönderilerini işaretleme olanağı verilecek. Böylece, yanlış ve doğru bilgi arasında seçim yapılabilecek. Şu anda geliştirme aşamasında olan özellik, mühendis Jane Manchun Wong tarafından açıklandı. Eylül sonundan itibaren, sosyal medya danışmanı Matt Navarra, tweet attığı bir içeriğin altında özel bir “Birdwatch’a Ekle” düğmesi gördü:

Olası bir fazla bilgi ihtiyacı durumunda kullanıcılara ek notlar aracılığı ile hizmet edilecek. Hatta gerekirse “Birdwatch Notes” şeklinde ayrı bir içerik alanının da açılabileceğinin sinyalleri verildi. Bu oluşturulacak içerik alanına ise Twitter topluluğunun katkı yapması hedefleniyor. Ancak, Birdwatch Notes’a kimlerin katkı sağlayabileceği konusunda belirli kriterlerin olup olmayacağı henüz net değil.

e-Devlet üzerinden abonelik fesih işlemleri yapılacak!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz