Apple uyardı: MacBook kamerasını kapatmayın!

0
1.967 Okunma
MacBook-kamerasini-kapatmayin-00

Dizüstü bilgisayarların kameralarını kapatma noktasında pek çok fenomen bulunuyor. Bazı kişiler, uygulamalar izinsiz görüntü kaydetmesin diye bu kameraların kapatılmasını savunuyorken, bazıları ise bunun gereksiz olduğunu söylüyor. Şimdi ise Apple tarafından MacBook kamerasını kapatmayın uyarısı geldi, peki bunun nedeni ne?

Yıllar önce Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in paylaştığı bir fotoğrafta dizüstü bilgisayarının kamerasının kapalı olması, söz konusu fenomeni iyice beslemişti. Sonrasında popüler Black Mirror dizisinin bir bölümünde söz konusu durum, kişilerin başına büyük dertler açmıştı. Bu sebeple insanlarda ”bilgisayarımın kamerasını kapatmalıyım” algısı oluşmaya başladı.

Apple’dan MacBook kamerasını kapatmayın uyarısı

MacBook kamerası kapatılmalı mı yoksa kapatılmamalı mı? Öncelikle güvenlik sebebiyle pek çok kişi MacBook Air’ı ya da MacBook Pro’su için kamera kapatma yöntemlerini uyguluyor. Bunlardan en çok tercih edileni ise bant ile kamerayı kapatmak. Kamerayı kapatmayı artık o kadar çok kişi kullanıyor ki kamera kapatmak için özel aparatlar bile geliştirildi.

Her şeyden öte başka şekillerde MacBook’larının kameralarını bazı kapaklar ile kapatanlar bulunuyor. İşte Apple da bunlar için uyarıda bulunuyor. Apple, MacBook Air veya MacBook Pro‘nuzu kameranın üzerinde bir kapakla kapatmanın ekranınıza zarar verebileceği konusunda uyarıyor. Apple bu noktada MacBook kamerasını kapatmayın uyarısıyla dikkat çekiyor.

MacBook-kamerasini-kapatmayin-MacBook- kamerasi-kapatilmali-mi-00

Apple’ın açıklamasında, MacBook’larınızın kamerasını kapatan aparat ile kapağını kapatırsanız, ekran ve klavye arasındaki boşluk yeterli olmayacağı için MacBook’un ekranı zarar görebilir, diyor. Elbette tek sorun bu da değil. Dahili kamerayı kapatmak aynı zamanda ortam ışığını algılayan sensörü etkileyebileceği için, otomatik parlaklık ve True Tone özelliklerinin çalışmasını da engelliyor.

Apple, kameranızı kapatmak yerine MacBook’ta yer alan kamera gösterge ışığına bakılmasını öneriyor. Zira kamera kullanılırken kameranın yanında minik bir yeşil ışık yanıyor ve kameranın kullanıldığını anlayabiliyorsunuz. Bunların yanında Apple ayrıca, eklenen özel bir güvenlik önlemi olarak kullanıcıların hangi uygulamaların kameraya erişebileceğini kontrol edebileceğini vurguluyor.

Apple 13 inç MacBook Pro tanıtıldı! İşte Türkiye fiyatı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz