Apple ve Google’dan ortak Covid-19 hamlesi!

0
408 Okunma

Corona virüsü salgını tüm dünyada hızlıca yayılırken sadece Tıp alanına değil diğer tüm alanlarada görev düşüyor. Bu alanlardan biriside tartışmasız Teknoloji şirketleri. Apple ve Google ortak çalışmasıyla corona virüsünün yayılmasını takip edecek corona virüsü izleme sistemi oluşturduklarını duyurdular.

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple, Google ile bir araya gelerek corona virüsünün yayılmasını engellemek ve bir yol haritası oluşturmak için bir sistem kurdular. Kurdukları bu sistem ile corona virüsü bulaşmış bir kişinin en son kimlerle görüştüğünden, hangi bölgede olduğuna dair birçok bilgiyi sağlık çalışanlarının çalışma sistemlerine yararlı olacak şekilde paylaşmayı sağlıyor. Daha detaylı incelemek gerekirse biri corona virüsüne yakalandığı zaman sağlık çalışanları kişiyi takip ederek, en son kimlerle görüştüğünü tespit edip, karantinaya alabiliyor. Bu durumda hızlıca yayılan corona virüsünü engellemek için önemli bir hareket. Mayıs ayında başlayacak olan corona virüsü izleme sistemi İOS ve Android’lerde olacak. Bu uygulama temel olarak yakındaki telefonların sinyallerini 5 dakikalık aralıklarla alıyor  ve aralarındaki bağlantıları bir veri tabanında depoluyor. Bir kişi corona virüsü testi pozitif çıkarsa, uygulamaya virüs bulaştığını söyleyebiliyor ve önceki günlerde telefonları yakın mesafeden geçen diğer insanları bilgilendirebiliyor.

Corona virüsü izleme sisteminde kullanıcıların en merak ettiği konu ise kişisel bilgilerin paylaşılma durumu veya hackherlık gibi durumlarla karşı karşıya kalabilme. Bu konu için kesin cevap olmamasına karşın  Apple ve Google kullanıcıların istemezlerse kişi izlem ayarını kapalı tutup, uygulamayı indirmeyerek bu sistemi kullanmayabilirler açıklamasında bulundular.

Popüler Instagram akımına Prada’da katılıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz