Maske artık gerçekliğimiz: Teknolojik maske tasarımları

0
1.876 Okunma
teknolojik maske tasarımları

Corona virüsü sebebiyle asıl üretimi maske olmayan birçok marka ve şirket insanların ihtiyacını karşılamak adına cerrahi maske üretmeye başladı. Bu kapsamda tasarımcılar da hem fonksiyonel hem de çok güzel duran maske tasarımlarıyla karşımıza çıkıyor. Maske artık gerçekliğimiz ve işte karşınızda teknolojik özelliği de bulanan bazı maske tasarımları.

Çok farklı ve teknolojik maske tasarımları

Bildiğiniz gibi salgın sonrası hayatımız eskisi gibi olmayacak. Hala COVID-19 yayılıyor ve dünyanın birçok ülkesi de bu kapsamda evlerinde karantina altında. Bazılarımızın hala dışarı çıkması gerekiyor ve bu sebeple de maske kullanılması elzem. Söz konusu maskelerin artık her türlüsü karşımıza çıkıyor. Türkiye’de de normal ve özelliği olmayan cerrahi maskeler devlet tarafından vatandaşlara ücretsiz bir şekilde sağlanıyor.

teknolojik maske tasarımları

Bunların yanında bir de ilginç, farklı ve teknolojik maskeler yer alıyor. O maskelerden birisini tasarlayan Michael Soleo imzalı Ashley Lawrence’ın orijinal yüz maskeleri, engelli kişiler için düşünülmüş. Dudak kısmının şeffaf olduğu bu maske tasarımı, duyma ve konuşma engelli olan kişilerin maske takmasını daha pratik hale getiriyor.

teknolojik maske tasarımları

Bu maske tasarımının ise modüler hale getirildiğini görüyoruz. Ses liderleri AIAIAI’den esinlenen David Olivares’ın bu modüler maskesi, kullanıcının maskesini kişiselleştirilebilir hale getirmesini sağlıyor. Maskeye farklı sökülebilir bazı malzemeler takıp çıkartılabiliyor. Maskenin filtresi de kolaylıkla değiştirilebiliyor.

teknolojik maske tasarımları-01

Airpop maskelerden esinlenilen bu maske oldukça akıllı. Çin merkezli Xiaomi’inin ürettiği akıllı maske gibi özellikler kazandırılmış bu maskenin yalnızca havayı filtrelemekle kalmadığını, aynı zamanda bir hava kalitesi ölçer görevi gördüğünü söyleyelim. Hava kalitesi ölçme sensörü sayesinde verileri akıllı telefonunuza aktarabiliyorsunuz. Bu sayede dijital olarak da maskenin kontrolünü elinize alıyorsunuz.

teknolojik maske tasarımları

Listenin en ilginç maskesiyile sizi tanıştıralım. Söz konusu maske kemik iletimi yapan bir kulaklık formunda tasarlanmış akıllı bir maske. Yanlış duymadınız, oldukça da şık görünen bu maske aynı zamanda size müzik hizmeti de sunabiliyor. Yine Oliver Perretta imzalı olan kulaklık olarak kullanılabilen bu maske, çok iyi görünüyor.

Maske takmayı daha kolay hale getiren aparat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz