Apple Watch, Avrupa’da EKG çekmeye başlıyor!

0
364 Okunma

Dördüncü nesil Apple Watch piyasaya çıktığında yeni özellikleriyle dikkat çekmeyi başarmıştı. Özellikle EKG çekebilme yeteneği, sağlık alanında önemli bir adım olarak nitelendirildi. WatchOS 5.2 güncellemesi ile birlikte Avrupa’daki Apple Watch kullanıcıları EKG özelliğine kavuştu.

İlk olarak ABD’li kullanıcılar için sunulan özellik, şimdi de Avrupa’daki birçok kullanıcı için kullanılabilir hale getirildi. Bu ülkeler arasında Hong Kong,  Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç, İngiltere ve İsviçre yer alıyor.

Apple Watch Series 4, iPhone modellerindeki Sağlık uygulaması üzerinden EKG okuması yapabiliyor. EKG ile birlikte kalp ritmini kaydeden saat bu bilgileri Sağlık uygulamasının içinde saklıyor. İsteyen kullanıcı bilgileri PDF olarak da alabiliyor.

Yalnızca Apple Watch Series 4, EKG çekebiliyor olsa da diğer Apple Watch modelleri de kalp ritim bozukluğunu takip edebiliyor. Arka planda kullanıcının kalp ritmini düzenli olarak izleyen saat, böylece tehlikeli durumlarda kullanıcıyı uyarabiliyor. Kullanıcıların uyarılması için 65 dakikalık bir periyotta 5 kez anormal kalp ritmi tespit edilmesi gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz