Apple Watch ile bilgisayar açmak mümkün olacak!

0
104 Okunma

MacOS Sierra, Apple Watch’un kimlik doğrulamasını bilgisayara getirmişti. Şimdi son çıkan rapora göre MacOS 10.15 piyasaya sürüldüğünde bu işlev Mac’in kilidini açmanın ötesine geçecek.

Hiçbirimiz şifreleri sevmeyiz. Ancak, güvende olmak için bu zorunlu. İstatistiklere göre bir kişinin ortalama 19 adet şifresi var. Durum böyle olunca bilekte, otomatik olarak giriş yapabilen bir cihaz kucağa oldukça mantıklı geliyor. Yeni güncelleme ile bu mümkün hale gelecek.

Güvenlik ve Gizlilik tercihlerinden “Apple Watch’ınızın Mac’in kilidini açmasına izin ver” seçeceğini seçmek yeterli olacak. Bu seçimin ardından bilgisayar yakında olduğu zaman otomatik olarak kilidi açabilmenizi sağlıyor.

Hatta Mac kullanıcıları Apple Pay işlemlerini de yapmak için bu özelliği kullanabiliyor. Tabi ülkemizde henüz Apple Pay kullanılmadığını hatırlatalım.

Apple Watch kimlik doğrulama yeniliği ile kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Apple, yeni güncellemesini 3-7 haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği WWCC19 konferansında tanıtacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz