Bu 10 kamera ayarını yapmadan fotoğraf çekmeyin!

0
998 Okunma

Akıllı telefonlarımız aynı zamanda hepimizin fotoğraf makinesi olmuş durumda. Gittiğimiz her yere götürebildiğimiz bu cihazlarla iyi fotoğraf çekmekse aslında hiç de zor değil. Sadece basit ayarları değiştirerek, profesyonel makinelerdeki gibi sonuç elde edebilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız bu 10 kamera ayarını sayesinde fotoğraflarınız çok daha iyi çıkacak.

Fotoğraf çekmeden önce yapmanız gereken 10 kamera ayarı!

1- Lensinizi temizleyin

Telefonu elimize aldığımızda parmaklarımız kamerada iz bırakabiliyor veya bir yere koyduğumuzda kirlenebiliyor. Bundan dolayı fotoğraf çekerken bir bulanıklık ortaya çıkabiliyor. Yapmanız gereken bir bez yardımı ile fotoğraf çekmeden öne lensinizi temizlemeniz. Daha iyi sonuçlar aldığınızı göreceksiniz.

2-Fotoğrafınızı Boyutlandırın!

Fotoğrafı hangi platform için çektiğinize karar vermeniz gerekiyor. Örneğin Instagram’da post atacaksanız 9:16 formatındaki bir fotoğrafın boyutu büyük gelecektir. Bunun için 4:3 formatında fotoğraf çekmeniz gerekiyor ki fotoğrafın herhangi bir yerinde kırpma işlemi gerçekleşmesin.

Sosyal Medya Görsel & Video Boyutları Rehberi - 2022 Orbita

3-Yüksek Verimlilik Modunu Açın

Telefonunuzun yüksek verimlilik özelliği sayesinde fotoğraflarınız daha kaliteli ve canlı bir şekilde görünecektir. Bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi bilmiyorsanız sizin için çektiğimiz videonun içerisinde bulabilirsiniz.

4- Çekim Önerilerine Kulak Verin

Daha orantılı ve yamuk olmayan fotoğraflar çekmek istiyorsanız bu ayar tam da size göre. Bu özellik sayesinde cihazınız daha iyi bir fotoğraf için hangi açıda telefonu tutmanız gerektiğini söylüyor.

5-Portre Modu’yla Derinliği Yakalayın

Fotoğraflarınızda öne çıkarmak istediğiniz bir şey varsa kullanmanız gereken mod, portre modu oluyor. Bu özellikte en önemli şey diyafram açıklığını kontrol edebilmeniz. Bu sayede istediğiniz bulanıklığı kendiniz belirleyebilirsiniz.

portre modu

6- Makyaj Modu’yla Her An Fotoğraf Çekmeye Hazır Olun

Son dönemlerde birçok telefonda görmeye alışık olduğumuz bu özellik sayesinde makyajınız olmasa bile makyajlı fotoğraf çekinebilirsiniz. Anı kurtaran bu özellik sayesinde hiçbir fotoğrafta kötü çıkmayacaksınız.

7- Live Modu’ndan Farklı Kareler Yakalayın

iPhone telefonlarda yıllardır olan bu özellik, amiral gemisi Android telefonlarda da kullanılmaya başlandı. Bu özellik bir fotoğrafı çekmeden 1,5 saniye önce ve çektikten 1,5 saniye sonra neler olduğunu kaydediyor. Bu sayede fotoğrafın içerisinden yeni fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.

8- Pro Mod Sayesinde Her Koşulda Profesyonel Fotoğraf Çekin

Her ortamda aynı ayarlarda fotoğraf çekmek oldukça zor. Ama eğer telefonunuzun kamerasında Pro Mod ayarı varsa imkansız değil.

Pro Fotoğraf Modu

9- Yiyecek Modu’yla İştahları Kabartın

İştah açıcı ve herkesi kıskandıracak fotoğraflar paylaşmak istiyorsan öncelikle bu modu aktif hale getirmen gerekiyor.

10- Panoroma Modu’yla Manzarayı Kaçırmayın

360 derece çekilen fotoğraflarda oldukça fantastik bir görünüm elde ediliyor. Manzarayı en iyi şekilde çekmek isteyenler için vazgeçilmez bir özellik.

Mobilden fotoğraf çekmeyi sevenler için telefonunuzda belki daha öne fark etmediğiniz özellikleri sizler için listeledik. Tüm bu özelliklerin nasıl kullanılacağını görmek isterseniz videomuza yukarıdan göz atabilirsiniz. Hepsi ve daha fazlası için Pembe Teknoloji Youtube sayfasını takip etmeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz