Gboard nedir? Gboard özellikleri neler? Telefona nasıl yüklenir?

0
562 Okunma

Akıllı telefonlarımızda, bir şeyler aramak veya birine bir mesaj göndermek için klavyeyi kullanıyoruz. Bir klavyenin işlevsel olması, günlük hayatımızda bize kolaylık sağlıyor. İşte tam da bu noktada en geliştirilmiş klavye uygulaması Gboard karşımıza çıkıyor. Google tarafından geliştirilen bu uygulama Andorid ve iOS cihazlarda uyumlu bir şekilde çalışıyor. Gboard nedir? Hangi özelliklere sahip? Telefona nasıl yüklenir? İşte cevabı!

Gboard nedir?

Gboard, Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilmiş bir akıllı klavye uygulamasıdır. İçerisinde kullanıcıları sevindirecek çok fazla özellik sunan uygulama, ilk önce iOS kullanıcıları için geliştirilmiştir. Daha sonrasında çok beğenildiği için Andorid cihazlara da entegre edilmiştir.

Gboard özellikleri neler?

Gboard

 

Kaydırarak yazma: Parmağınızı ekrandan hiç kaldırmadan, kesintisiz bir el yazısı gibi hareket ederek istediğiniz kelimeleri ya da cümleleri yazabilirsiniz. Bu özellik tek elle bir şeyler yazmak istediğinizde büyük bir kolaylık sağlıyor.

 

çeviri

 

 

Translate olarak kullanma: Eğer yabancı bir arkadaşınızla konuşmak istiyorsanız sürekli sohbetten çıkıp tarayıcı üzerinde çeviri yapmanıza gerek yok. Gboard’un kendi translate özelliği sayesinde dilediğiniz dilde mesajlarınızı kolaylıkla çevirebilirsiniz.

 

 

google arama

 

 

Google’daki aramaları gönderme: Klavyenin hemen sol tarafında bulunan Google simgesine tıkladığınız zaman herhangi bir aramayı veya haritayı karşı tarafa kolaylıkla iletebilirsiniz.

 

sesli yazma

 

 

 

Ses ile yazma: Mikrofona tıklayarak Google’ın konuşulanları metne dönüştürmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle yoğun ya da telefona bakamadığınız zamanlarda hayatınızı kolaylaştırır.

GIF

 

 

GIF’ler: Cihazınızda olmayan GIF dosyalarını da internetten aratarak sohbete eğlence katabilirsiniz.

Tek elle kullanma: Tüm klavyeye tek elle erişmeyi kolaylaştırmak için sağa veya sola kaydırabilirsiniz.

TEMA

 

 

Klavyeyi Özelleştirme: Ayarlarda klayenizi kişiselleştirebileceğiniz birçok özellik yer alıyor. Bunlardan biri de herhangi bir harfe kelime atama. Örnek verecek olursam siz “a” harfine “tamam” komutunu yazdığınız zaman artık her a harfine bastığınızda önerilenlerinizde “tamam” kelimesi karşınıza çıkacak. Böylelikle zamandan kazanırsınız.

Klavyenizi özelleştirmenin bir başka yolu da temasını değiştirmek olabilir. Dilediğiniz fotoğrafı galerinizden seçebilir veya hazır şablonları kullanabilirsiniz.

 

Gboard Uygulamasını İndirme

Gboard uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirin. Daha sonrasında telefonunuzun klavye ayarlarından, klavyeyi ikinci klavye haline getirin. Ardından metin yazabileceğiniz bir uygulamaya girin. Alt taraftaki Dünya simgesine dokunun ve basılı tutun. Buradan Gboard klavyesine dokunun. İşlem tamam.

Bu işlevsel uygulama yıllardır kullanılıyor. Siz nasıl buldunuz. Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz