Apple özel bir sağlık çipi üretmek istiyor!

0
133 Okunma
Apple biyometrik verileri işlemek için özel bir sağlık çipi oluşturmak istiyor!

Apple, kullanıcı sağlığı verilerini daha iyi depolamak için yeni bir çip oluşturma sürecinde. Teknoloji devinin böyle bir girişimde olduğu bilgisi, CNBC’nin Apple’ın vermiş olduğu çok özel bir iş ilanını farketmesi ile ortaya çıktı.

Apple Watch şu anda özel S3 çipiyle desteklenmekte.Güncel söylentilerin Apple’ın 2020 yılına kadar Mac birimleri için özel işlemciler oluşturmaya başlayacağını tahmin ediliyor. Şirket, iPhone birimleri için özel çipler tasarlıyor!

Apple özel bir sağlık çipi üretmek istiyor!

Yeni bir çip, mevcut sensörü veya yeni nesneyi kullanarak verileri daha iyi işlemek için çalışabilir. Bu verileri toplarken ve analiz ederken, eşlik eden cihazın daha verimli olmasına yardımcı olabilir.

Apple’ın Health Sensing donanım ekibinde, 10 Temmuz tarihli bir  iş ilanı şu şekilde “ASIC’leri, gelecekteki Apple ürünleri için yeni sensörler ve algılama sistemleri için ASIC’lerin geliştirilmesine yardımcı olacak bir sensör yaratmaya çalışıyoruz. Analog ve dijital ASIC mimar açıklarımız var.”

CNBC’nin açıklamasına göre, bir dikkat çeken iş ilanı ise; şirketin ”sağlık ve fitness algılayıcılarının geliştirilmesine” yardımcı olabilecek i mühendisler araması. Apple Watch’larda, kullanıcıların kalp atış hızlarını izlemek için optik sensörler kullanılıyor. Bu ilan da oluşturulacak yeni çipin, Apple Watch’larda kullanabileceği  mesajını veriyor.

Teknoloji devi, bu açıkladığımız iş ilanlarını kaldırmış durumda. Ancak; bu, açık pozisyonların hızlı bir şekilde doldurulduğu anlamına gelebilir.  Aynı zaman da şirket, yeni sensör çiplerini, ne onayladıklarına ne de reddettiklerine dair medyaya yorum yapmayı reddetti. Ancak; çok yakında bu duyumlarla ilgili çarpıcı gelişmeler olabilir!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz