Apple Watch’a App Store geldi!

0
134 Okunma

Teknoloji dünyasının merakla beklediği WWDC 2019, Türkiye saati ile 20:00’da başladı. Apple’ın onlarca farklı yeniliğin duyurusunu gerçekleştirdiği etkinliğe damga vuran gelişmelerden birisi de, uzun süredir beklenen iOS 13 oldu.

iPhone ve iPad kullanıcılarının şimdiden beğenisini kazanmayı başaran iOS 13 ile uzun zamandır beklenen karanlık mod nihayet kullanıma sunuluyor. Gelin, şimdi iOS 13 özelliklerine yakından bakarak sunulan yeniliklere göz atalım.

iOS 13 ile karanlık mod dönemi başladı!

iOS 13 özellikleri ile neler sunuyor?

Kullanıcıların en büyük beklentilerinden olan ve daha önce Mac modellerinde kullanıma sunulan karanlık mod nihayet iOS 13 ile iPhone, iPad ve iPod Touch’a geldi. Apple’ın iOS ile birlikte sunduğu tüm uygulamalar bu desteği sahip.

Ayarlar’dan Fotoğraflar uygulamasına ve hatta Takvim uygulamasına kadar tüm uygulamalar yeni arayüz ile uyumlu hale getirildi. Örneğin, karanlık mod açık haldeyken müzik uygulamasında şarkı sözleri beyaz renkte gösteriliyor.

 

iOS 13 ile birlikte Face ID yüzde 30 daha hızlı hale getirildi. Uygulamaların ve güncellemelerin boyutlarında ise yüzde 50 oranında tasarruf sağlandı.

Apple işe giriş yap! dönemi başladı!

Facebook ile giriş yap / Google ile giriş yap gibi opsiyonları günümüzde uygulamalara ve internet sitelerine giriş yaparken sıkça kullanıyoruz. Apple ile giriş yap sayesinde bunlara bir yenisi daha ekleniyor. Herhangi bir kişisel bilgi paylaşmadan oturum açmanızı sağlayan bu özelliğin en dikkat çekici noktası rastgele e-posta adresi.

AirPods mesajları sizin yerinize okuyor!

AirPods kullanırken Siri gelen mesajları okuyabiliyor ve doğrudan kulaklık üzerinden yanıtlamanıza imkan tanıyor. Buna ek olarak herhangi bir arkadaşınızla dinlediğiniz şarkıyı tek bir dokunuşla paylaşabiliyorsunuz.

HomePod’a Handoff desteği kazandıran Apple bu sayede iPhone’da çalan bir müziğin doğrudan hoparlörden devam etmesine imkan tanıyor.

Kısayollar uygulaması iOS 13 ile birlikte varsayılanlar arasına giriyor. Ayrıca, kullanıcılar iOS 13 ile birlikte cihazlarda kurumsal ve bireysel amaçlı farklı iCloud hesapları kullanabiliyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz