Apple WWDC 2022 bugün başlıyor!

0
350 Okunma

Sonunda sahne hazır! Apple’ın 33. yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC), 6 Haziran Pazartesi günü saat 20.00’da başlayacak. ABD merkezli teknoloji devinin bu yıllık geliştirici konferansında iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, watchOS 9 ve tvOS 16 dahil olmak üzere en yeni yazılımlarını duyurması bekleniyor. 

Canlı izleyebilirsiniz

Şirket, açılış konuşması da dahil olmak üzere yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nın (WWDC) dizilişini zaten açıkladı. Hindistan’daki etkinliği 6 Haziran’da saat 20.00’dan itibaren Apple’ın web sitesinde, Apple TV uygulamasında, Apple geliştirici uygulamasında ve YouTube’da izleyebilirsiniz. İlgilenen izleyiciler, etkinliği aşağıya yerleştirdiğimiz bağlantıdan canlı izleyebilirler. 

Apple, “Bugün Swift Student Challenge kazananlarının duyurulmasıyla birlikte, Apple dünyanın her yerinden öğrenci geliştiricileri kutlamaya devam ediyor. Etkinlik, her yaştan öğrenciye kendi Swift Playgrounds uygulama projelerini oluşturarak kodlama sevgilerini sergileme fırsatı veriyor.” bir açıklamada söyledi. 

WWDC 2022’de iOS’a ek olarak iPadOS, macOS ve watchOS da güncellemeler alacak. iPadOS’in gelişmiş çoklu görev özellikleri ve bir “Pro” modu alması bekleniyor. macOS ve watchOS’un küçük iyileştirmeler alması bekleniyor. 

apple-wwdc-2022-bugun-basliyor-1

Bazıları ayrıca etkinlikte yeni bir MacBook Air’in görünmesini bekliyor. WWDC’de donanım duyurularının nadir olduğu göz önüne alındığında, bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bekleyip görmemiz gerekecek. Apple, yeni silikonunu WWDC 2020’de duyurdu, ancak resmi M1 MacBook’lar ancak o yıl daha sonra sergilendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz