Apple; yüz ifadelerini izleyebilen kulaklık patenti aldı

0
118 Okunma

Gelişen teknoloji hayatımız da birçok şeyi mümkün kılmaya ediyor. Bunlardan bir tanesi de Apple’ın son yaptığı karışık gerçeklikli kulaklık patenti. Apple; yüz ifadelerini izleyebilen kulaklık patenti aldı.

Apple AR akıllı gözlük Patenti aldı

Apple; yüz ifadelerini izleyebilen kulaklık patenti aldı

Apple kullanıcıların gözlerini, hareketlerini veya yüz ifadelerini takip etmek için sensörlü ekrana sahip, karma gerçeklik kulaklık patenti başvurusunda bulundu. 21 Mart 2019’da ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine yapılan başvuru, 18 Temmuz’da yayınlandı.

Sensörlü Ekran Sistemi patenti başa takılan bir ekranı kapsıyor. Bu sayede dış ortamı izleyen kamera, diğer sensör koleksiyonuyla da kullanıcıların gözlerini izleyen farklı bir sensör setini kapsıyor. Kulaklık sensörlerinin; el sensörü, kafa pozlama sensörü, kaş sensörü ağız ve çenenin hareketlerini izleyen düşük çene sensörü şeklinde olabileceği ön görüsü mevcut.

El sensörünün kullanıcının ortamdaki konumunu yönünü ve hareketleri ile ilgili bilgilerini incelemesi, baş sensörlerinin kullanıcıların kaşlarının ifadelerini izlemesi, alt çene sensörlerinin ağız ve çene hareketlerini incelemesi bekleniyor. Apple’ın yüz ifadelerini inceleyebilen ve onları sanal avatarlara çevirebilen VR kulaklık ürettiği bilinen bir şey. El takibi VR ve AR için yerleşik kontrol seçeneği. T288 kodlu bu projenin gelecek yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şuan için Apple’ın bu patentlere ilişkin ürünler üretmediğine yönelik bir bilgi söz konusu değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz