Yüz tanıma sistemlerini devre dışı bırakan gözlük

0
370 Okunma

Gelişen teknoloji hayatımızda birçok şeyi kolaylaştırsa da, özel alan ihlaline çok fazla neden olmaktadır. Bu sorunlardan bir tanesi de yüz tanıma sistemleri. Scott Urban tanınmayı engelleyen gözlükler üretti. IRpair ve Phantom gözlükleri yüz tanıma sistemlerini devre dışı bırakıyor.

IRpair ve Phantom gözlükleriTanımadığımız insanlar tarafından tanınmayı sağlayan bu sistemler insanları rahatsız eder nitelikte. Scott Urban, kızılötesi radyosunu engellemek için tasarlanmış ilk güneş gözlüğü koleksiyonunu tanıttı. IRpair ve Phantom gözlükleri yüz tanıma sistemlerinde, kimliğinizi koruyan tanınmasına engelleyen iki ürün. Scott Urban ürettiği gözlüklerle tanınmaktan memnun olmayan herkesin sorununa çözüm getiriyor.

 

Ters şemsiyeden ilham alınan aydınlatmalar

Dilerseniz bu iki gözlüğe yakından bakalım;

IRpair gözlüğü; IR sensörlü kameraya sahip olan gözlük, özel formüle edilmiş lenslere sahiptir. Bu sayede kızılötesi ışığı absorbe eder.

Phantom gözlüğü; IR engelleyici lenslere sahip olmanın yanında her hangi bir yüz tanıma teknolojisini işe yaramaz hale getirmek kendisi de kızılötesi ışık yansıtır.

Yüz tanıma sistemlerinin, yüzünüzü ve gözlerinizin şeklini yakalamak için IR blaster sistemine dayanır. Bu gözlükler kullanıcıyı kameralara hatta akıllı telefonunun yüz tanıma kilidi açma özelliğine karşı bile tanınmaz kılar. Gözlüklerin çerçeveleri asetat gövdesi ile tasarlanmıştır ve bu çerçeveler iç ve dış mekanlar da kullanıcıya görünürlülük sağlamak için koyu ve açık renkli camlar arasında seçim yaparlar. Lensler, 850-950 nanometre dalga boyunda kızılötesi ışığı tamamen emen optik fibere sahip.

Lensler kızılötesi ışığı engellemenin yanında ultraviyole ( UVa, UVb, UVc) ışığını da engeller. Aynı zamanda mavi ışığı da engelleme özelliğine sahip lensler ekran önünde çok uzun oturmanın yorgunluğunu da önler. Reçeteli gözlük takanlar için veya da açık havada çalışanlar IR engelleyici lenslere bağlı klipste mevcut. Lensler ısıyı emer ve kullanıcının daha serin ve rahat hissetmesine yardımcı olur. Bu gözlükler hem gece hem de gündüz kullanıcı gizliliğini korur. Ayrıca düşük ışıklı ortamlardaki kameralardan da yüzünüzün verilerini koruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz