Apple’dan iPhone’ların pil ömrünü uzatacak hamle

0
320 Okunma
iphone pil ömrü

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile en büyük problemlerden bir tanesi cihazların pil süresi oldu. Tasarım ve teknik özellikleri ile dikkat çeken iPhone cihazlarda benzer sorun ile sıklıkla gündeme geliyor. Apple yeni aldığı “Dikkat Algılama Hizmeti” isimli patenti ile bu sonunun önüne geçmeyi hedefliyor.

Apple’ın aldığı patent ile iPhone’lar daha uzun pil ömrüne sahip olacak

iphone pil ömrü

iPhone kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri olan pil ömrü için Apple çalışmalarını sürdürüyor. Yazılımsal olarak sorunu çözmeye çalışan şirket yeni bir patent aldı. “Dikkat Algılama Hizmeti” isimli bu patent kullanıcıların hareketlerini ölçerek daha etkin bir pil ömrü sunacak.

Yeni patent başarılı bir şekilde hayata geçirilebilirse, kullanıcıların anlık olarak telefonla ile ilgilenip ilgilenmediği tespit edilecek. Cihazın kullanılmadığı durumlarda pil ömrünü uzatmak için telefonun kapatılması da dahil olmak üzere bazı önlemler alınacak. Çeşitli önlemlerin yer alacağı bu patent bu yıl piyasaya çıkacak olan telefonlarda bulunmayabilir. Fakat ilerleyen süreçte projenin başarılı olması, iPhone’ların pil sorunu ortadan kaldırabilir.

Akıllı telefonlalrın pil ömrünü uzatmak mümkün mü?

Birçok uygulama ve özelliği içerisinde barındıran bu akıllı cihazlar genelllikle pil sorunu ile gündeme geliyor. Gün içerisinde tüm iletişim ve sosyal faaliyetlerini yürüttüğümüz akıllı telefonların pil ömrünü uzatmmak aslında mümkün. Özel bir yazılım ya da patent gerekmeksizin kullanıma bağlı pil ömrünüzü bir miktar arttırabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı öğrenmek için “Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak 5 öneri” haberimizi okuyabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz