Instagram’da birinin sizi engellediği nasıl anlaşılır?

0
132 Okunma
Instagram
CHIANG MAI THAILAND - AUG 2 2016: A man holds Apple iPhone with Instagram application on the screen. Instagram is a photo-sharing app for smartphones.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, sosyal ilişkilerimizde en sık kullandığımız uygulamalardan bir tanesi. Günlük hayattan ya da profesyonel paylaşımlar yaptığımız sosyal medya kanalında kimi zaman hoşlanmadığımız kişiler ile karşılaşabiliyor. İletişim kurmak istemediğiniz kişileri engellemek için başvurulan en sık yöntem ise engellemek. İstenmeyen kişileri engellemek oldukça kolay. Fakat eğer engellenen kişi sizseniz bunun farkında olmayabilirsiniz. İşte birinin sizi engelleyip engellemediğini anlamanın en kestirme yolu.

Instagram’da engellendiğini anlamanın en pratik yolu

Instagram

Eğer bir arkadaşınızın profilini uzun zamandır göremiyor ya da etkileşimde bulunamıyorsanız, engellenmiş olabilirsiniz. Instagram kullanan kişilerin sıklıkla başvurduğu bu yöntem ile istenmeyen kişilere bir filtre uygulanabiliyor. Sosyal medya platformundaki etkileşimlerinizin kişi tarafından adeta görünmez hale gelmesi, engellenen kişisinin bunu uzun süre fark etmemesini sağlıyor. Peki birinin sizi engelleyip engellemediğini nasıl anlayabilirsiniz. Aslında bunun basit iki yolu var. Kişinin Instagram kullandığı halde sizde görünmemesi engellendiğiniz anlamına geliyor. Eğer kullanıcını adını bildiğiniz bir kişi ise tarayıcı üzerinden kullanıcı adını yazarak sorgulatabilirsiniz. Kişinin profiline tarayıcıda erişiyor fakat kendi hesabınızda görüntüleyemiyorsanız engellendiniz demektir. Fakat engellenmiş olduğunuzu tahmin ettiğini kişinin kullanıcını adını bilmiyorsanız, ortak arkadaşlarınızdan faydalanmanız gerekir. Başka bir arkadaşınızın profili aracılığı ile kişinin adını ve soyadını yazarak kullanıcı adına ulaşabilirsiniz.

Bir kişi tarafından engellendiğinizi düşündüğünüzde kişinin profiline girin. Profilde “Henüz Gönderi Yok” şeklinde bir ifade ile karşılaşırsınız. Bundan sonraki aşamada farklı profiller ile kullanıcıyı sorgulatarak engellendiğinizden emin olabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz