Apple’ın ikonik mağazası restore edildi

0
385 Okunma
Apple ikonik mağaza

Apple’ın New York’taki tasarımıyla en iyi tasarımlar arasında yer alan mağazası yenilenerek ziyaretçilere açıldı. Fifth Avenue mağazası yeni tasarlanan merdivenleriyle ve eklenen tavan pencereleriyle ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Fosters+Partners tarafından kısa sürede yenilenen mağaza tasarımıyla çok konuşulacak gibi duruyor.

Apple ikonik mağaza

Apple Fifth Avenue mağazası, Manhattan lokasyonunda, 50 katlı General Motors ofis binasının altında yer alıyor. 2006 yılında ikonik cam küp tasarımıyla Steve Jobs tarafından açılan mağaza o günden bu yana, popülerliğini katlamaya devam ediyor.

Apple ikonik mağaza

Bu popülerliğini yenilenme için bir kaç yıl kapalı kalmasıyla bile kaybetmeyen mağaza, kentin en çok fotoğraflanan ve dikkat çeken yerleri arasında yer alıyor. Hatta Steve Jobs’un Apple Beşinci Cadde’yi tanımlayan sembolü oldu bile diyebiliriz. Mağazanın restore edilmesinde Apple’ın partneri olan Fosters+Partners ve eski Apple tasarımları sorumlusu Jony Ive ile birlikte çalışıldı.

Apple ikonik mağaza

Uzun süren kapalılık süresiyle mağazanın ironik yapısının bozulduğunu düşünmeyin. Ekip mağazanın aslına bağlı kalarak, girişi ve küp tasarımı değiştirmeden yenileyerek bıraktı. Asıl müdahale edilen yer ise mağazanın yeraltında kalan kısımlarının daha yüksek tavanlara kavuşturmak amacıyla oldu.

Apple ikonik mağaza

Ekip daha derine inip, mağazayı biraz daha yukaraya çıkartmaya çalıştı. 80 tepe aydınlatmasının yer aldığı yeraltı mağazası konumuna göre, aydınlık ve ferah olmasıyla ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor. Tavan ve dış ortamdaki ışık yansımasının uyması için akıllı LED ışık ve sensörler kullanılıyor.

Apple ikonik mağaza

Bu mağazanın kendine has birçok özelliğinin yanında, Apple Fifth Avenue mağazası, günün 24 saati ve yılın 365 günü açık olan tek Apple mağazası olarak biliniyor. Doğayla iç içe havayı yansıtmayı da hedefleyen Apple, mağazanın içinde bitkilere yer veriyor.

iOS 13 alamayan cihazlar için iOS 12.4.2 çıktı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz