Apple’ın yeni işletim sistemi realityOS mu olacak?

0
270 Okunma

Uzun zamandır ortada dolaşan Apple’ın yeni işletim sistemiyle ilgili bugün çok büyük bir gelişme yaşandı. Sanal gerçeklik gözlüğü ve kulaklığı 2023 yılına kadar yayına sürmeyecek. Ancak yazılımcılar bugün itibariyle çok önemli bir gelişme keşfetti. İşte detayları…

Apple’ın yeni gizlilik sözleşmesi Facebook’u etkiledi!

Apple realityOS keşfedildi mi?

Söylentilere göre Apple kulaklık yeni bir işletim sistemine sahip. Ancak, “rOS” olarak referans alınan realityOS, bazı yayın öncesi iOS 13 yapılarının bir parçası olarak da görüldü.  Geliştiricilerin artık GitHub depolarında ve App Store yükleme günlüklerinde realityOS’a referanslar bulduğunu bildirildi.

Apple, iOS, watchOS, tvOS, iPadOS ve macOS gibi işletim sistemleri için işletim sistemi düzeni kullanma hayranı. Bir Apple emektarı olan Geoff Stahl’ın 2017’de realityOS yazılım grubundan sorumlu direktörlerden biri olduğu çıkan söylentiler arasında. Analist Ming-chi Kuo’nun Apple’ın ilk AR kulaklığının bu yıl içinde bir M1 Mac ile “aynı bilgi işlem gücüyle” geleceğini iddia etti.

Kulaklığın referansı tadında olan realityOS, ile ilgili bir diğer önemli gelişme ise şirketin bu yılki Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtılacağı söylentisi. App Store’da açık kaynak kodlarında keşfedilen “rOS” ile adlandırılması hiç de büyük bir sürpriz olmaz. Çünkü şirket tvOS ile Apple Tv’i çalıştırıyor.

Bir diğer iddia ise, Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğünü oyun, video ve video konferans odaklı bir App Store oluşturmak için de kullanabileceği yönünde.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz