Telefonunuzun aşırı ısınmasını nasıl durdurursunuz?

0
255 Okunma

Akıllı telefon kullananların sıkça karşılaştığı sıkıntılardan biri aşırı ısınmadır. Özellikle Android telefonlarda daha çok karşılaşılan bu durum, kullanıcıların canını fazlaca sıkmakta. Bu içeriğimizde telefonunuzun aşırı ısınmasını nasıl durdurabilirsiniz sorusunu cevapladık.

Akıllı telefonlar neden ısınır? Aşırı ısınmasını nasıl durdurulur?

Akıllı telefonlar tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi ısınır. Telefonun ısınmasının altında yatan en büyük neden genellikle yazılımdır. Bu aslında çok doğaldır ancak gereğinden fazla ısındığında cihazınızın dahili bileşenlerine zarar verir. Akıllı cihazlar ısınmaya başladığında kendini soğutmak için önleyici tedbirler alacak şekilde tasarlanmıştır.

telefonunuzun-asiri-isinmasini-nasil-durdurursunuz-1

Telefonunuzun ısınmasının en yaygın nedenlerinden biri de doğrudan güneşe maruz kalmasıdır. Bu durum yazın çok sık olmaktadır. Doğrudan güneş ışınını alan telefon ısınmaya başladığında ekranı kararır. Daha sonra uyarı verir ve telefon kitlenir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda hemen telefonunuzu gölge bir yere koyun ve ısının azalmasını bekleyin.

Battaniye veya diğer yumuşak malzemelerin altındayken telefonunuzun şarj olmasına izin vermeyin. Bu kumaşlar, tıpkı sizin için yaptıkları gibi, cihazınızın içinde ısı birikmesine izin verebilir. Bunun yerine cihaz, masa veya tezgah gibi düz ve serin bir yüzeyde olmalıdır. Bu malzeme, şarjdan kaynaklanan ısının çok daha kolay dağılmasını sağlayacaktır.

telefonunuzun-asiri-isinmasini-nasil-durdurursunuz-2

Telefonunuz için kullandığınız şarj cihazı da önemlidir. Bazen, cihazlarımızı uygun olan herhangi bir bağlantı noktasına takarız, ancak bu, telefonunuzun çok fazla ısınmasına neden olabilir. Ayrıca telefonunuzun dahili bileşenleri çalışırken de ısı üretmektedir. Peki, bu bileşenleri uygulamalardan daha çok çalıştıran nedir? Grafik olarak yoğun bir oyuna ciddi saatler harcıyorsanız ve bunu yaparken telefonunuzu şarj ediyorsanız, bu görevler ısıyı oldukça hızlı bir şekilde artırabilir.

Ve son olarak telefonunuzun bir anda soğuması istiyorsanız bunun en etkili çözümü cihazı kapatmaktır. Bu, cihazın ısınmasına neden olan yoğun işlemleri veya işlevleri kapatmasına ve ısının cihaz açıkken olduğundan daha hızlı bir şekilde cihazdan çıkmasına izin verecektir. Telefonu yeniden başlatmadan önce soğuması için bir dakika verin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz