Çocuklarımızı TikTok akımlarından nasıl koruruz?

0
354 Okunma
TikTok akım

Sosyal medya artık sadece psikolojik zararlara değil can kayıplarına da neden olabiliyor. Yetişkinlerin dahi etkisine kapılıp canını kaybettiği akımlar; çocuklar için de büyük tehlike. Akımlar ve sosyal medya denilince akla ilk olarak TikTok geliyor. Bu zamana kadar birçok ölüm ve yaralanmaya sebep olan TikTok akımlarına karşı ebeveynler oldukça endişeli. Peki çocuklarımızı bu sosyal etkinden nasıl koruyacağız? İşte akımlarından nasıl korunuruz sorusunun cevabı…

TikTok akımlarından çocuklarımızı korumanın yöntemleri

Öncelikli olarak eğer başarabiliyorsanız çocuğunuz sosyal medya kullanımlarını kısıtlayın. Henüz yaşı uygun olmayan çocuklar dahi sosyal medyayı aktif şekilde kullanıyor. Bu durumun önüne geçemeyen ebeveynler, artık psikolojik etkilerden çok akımların oluşturduğu tehlikelerden korkuyor. CHALLENGE adı verilen bu akımlar özellikle çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor. Peki sosyal medya kullanan çocuğumuzu bu akımlardan nasıl koruyacağız?

TikTok akım

Öncelikli olarak çocuğa bunların doğru ve uygun şeyler olmadığını aşılamalıyız. Geçmişte yaşanan TikTok akım facialarından psikolojilerini bozmayacak düzeyde bahsederek durumların nerelere kadar gidebileceğinden; küçük hataların ortaya çıkaracağı büyük sorumluluklara karşı onları uyarmalıyız. Fakat bu durumlara karşı çocuğu korkuya değil mantığa yönlendirmek önemli. Akımların uygulanması altındaki temel sebep etkileşim ve popülerlik arzusu. Bu arzu neticesinde yetişkinler dahi akımların peşinden giderek hayatlarını tehlikeye atabiliyor. Çocuklarımıza etkileşim ve popülaritenin sağlığımızdan daha önemli olmadığını aşılamalıyız. Bu tür cesaret gösterileri beraberinde ciddi sorunları da getirebilir. Olası örnekler vererek ufuklarını açabiliriz. Ayrıca tehlike durumda ebeveyn ile iletişime geçilmesi gerektiği ve bu konuda destekçi olunacağı çocuğa çok iyi yansıtılmalıdır. Unutmayın çocuklar da kabul görülme ve sevilme arzusu çok yüksektir. Bu anlamda eksik kalan çocuklar sosyal medya etkileşimleri gibi hızlı ve kolay elde edilen kabul görüşlere karşı daha eğilimli olurlar.

2022 hedeflerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak 4 mobil uygulama

Sosyal medya ile baş başa kalmış çocukları, olası tehlikelere karşı savunmasızdır. Çocuğumuzun hesaplarını kontrol ederek ve sık sık bu konuda sohbetler ederek onları sosyal medyanın tehlikelerinden ve TikTok akımlarından koruyabiliriz.

Bizi TikTok hesabından takip etmek için buraya tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz