Japonya ilk astronotunu Ay’a gönderiyor!

0
128 Okunma

NASA’nın Ay yüzeyine ayak basmasının üzerinden yıllar geçti. Artık uzun bir aradan sonra National Aeronautics and Space Administration’ın  (NASA) önümüzdeki günlerde Artemis görevi ile Ay’a olan özlemi son bulacak. Artemis Programı’na katılan ülkelerin içinde sürpriz bir isim de bulunuyor. Japonya’nın bir süredir ABD ile bu konuda yakın temas içinde olduğu öğrenildi. İşte detaylar…

Artık Japonya’da Artemis Misyonu’na katıldı!

ABD’nin liderlik yaptığı Artemis Programı’na geçtiğimiz günlerde Japonya’nın da dahil olacağı öğrenildi. Japonya için uzay alanında oldukça büyük bir basamak olan bu görev aynı zamanda Japonya’nın Ay’a çıkacak ilk astronotu için de oldukça önemli.

Artemis Programı'na yeni bir ülke daha katıldı

Duyurulan uçuş programına göre bu bahsedilen görevin en erken 2025 yılında yapılması planlanıyor. İki ülkenin bu konu hakkındaki çalışmaları da halen daha sürüyor. Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Başkan yardımcısı olan Kamala Harris bu konu hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Açıklamanın içeriğine göre Artemis Misyonu’nda  uluslararası bir astronot da görev alacak. NASA’nın planı 2029 yılına kadar gönderdiği astronotların Ay’ın yüzeyine ayak basması.

Japonya’nın uzay ajansı olan JAXA, ve Amerika’nın uzay ajansı olan NASA birlikte çalışacak. Geçtiğimiz son günlerde Japonya’nın Başbakanı da ABD ile çalışmalarının hızlandırıldığını açıkladı. Bu ortaklık yalnızca Artemis Programı ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda Japonya, NASA’nın Ay’ın yüzeyinde dönmesini planladığı bir karakol olan Ay Geçidi projesinde de yer alacak. Bununla birlikte Japonya’nın NASA’nın yürttüğü diğer programlarda da görev alması beklenenler arasında.

NASA’nın Artemis 2 programında yapacağı bir sonraki görevde astronotlar, Ay’a yakın bir uçuş gerçekleştirecek. Bu görev içerisinde Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan dört adet astronot bulunuyor. NASA’nın sonraki görevi Artemis 2’nin 2024 yılı Kasım ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Aynı zamanda NASA, 2028 yılına kadar Ay yüzeyine sürekli olarak geziler yapmayı planlıyor.

İLK TÜRK ASTRONOTUN UÇUŞ TARİHİ ERTELENDİ!

Peki siz Artemis Programı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz