Türkiye F-16 alıyor!

0
207 Okunma

Dün yani 26 Aralık’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu önemli bir görüşme yaptı. Görüşmenin içerisinde pek çok konu ele alınırken aralarındaki en önemli başlık İsveç’in NATO üyeliği idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu’ndan bu üyelik için onay çıktı. Herkesin aklına gelen ise ABD başkanı Joe Biden’ın o sözü oldu. İşte detaylar…

TBMM’den onay çıktı! Sıra F-16 satışına geldi!

26 Aralık’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu İsveç’in NATO üyeliğini resmen onaydan çıkardı. Bu olaydan sonra akıllara gelen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olan Joe Biden’in şu sözleri oldu: “İsveç’i kabul edin F-16’ları alın”.

Türkiye F-16

Geçtiğimiz günlerde İsveç’in NATO üyeliği oldukça tartışılmıştı. Türkiye bir süredir bu onay için kritik görüşmeler yapıyordu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Joe Biden’in kendisine İsveç’in NATO’ya üyeliğinin kabul edilmesi halinde Türkiye’nin uzun zamandır istediği F-16 savaş uçaklarını kongreden geçirip temin edeceğini belirttiğini açıklamıştı. Ancak şu anlık bu olay hakkında Biden’dan resmi bir adım henüz gelmedi. Olayın akıbeti ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

İsveç’in NATO üyeliği ile katılım protokolünü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne biz gönderdik. Sayın Biden ile yaptığımız görüşmede kendisinin ‘Siz bunu Meclis’ten çıkarın, aynı şekilde ben de Kongre’den bunu geçiririm’ şeklinde bir ifadesi oldu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan eş zamanlı olarak bu süreci işletsin.

Eş zamanlı olarak bunu işletirsek, bunu parlamentodan çok daha rahat bir şekilde bizim de geçirme imkanımız olur’ dendi. Gerek Amerika’nın F-16 konusu, gerekse Kanada’nın verdiği sözleri tutması noktasında beklediğimiz olumlu gelişmeler, inanıyorum ki parlamentomuzun da konuya olumlu bakışını hızlandıracaktır.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İÇİN BÜYÜK GÜN!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye F-16 alabilecek mi? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz