Aşıla uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

0
246 Okunma
aşıla uygulaması

Covid-19 aşıları için geri sayım başladı. Sağlık bakanlığı koronavirüs aşıları düzenli yapabilmek adına yeni bir uygulama duyurdu. Aşıla uygulaması sayesinde kişinin aşı uygunluğu kontrol edilecek ve kare kodu okutularak kaydın tamamlanmasının ardından aşı uygulaması yapılacak.

Aşıla uygulaması nereden indirilir? Kullanmak zorunlu mu?

Aşıla uygulaması

Sağlık bakanlığı tarafından geliştirilen uygulamada amaç aşı takibini düzenli yapabilmek. Henüz tüm nüfus için yeterli aşının bulunmaması sebebi ile ilk etapta covid-19 aşısı risk grubu ve acil gruptaki kişilere yapılacak. Uygulama ile kişinin aşı için uygun olup olmadığı belirlenecek ve sisteme kaydı düşecek. Mobil telefonlara indirebileceğiniz uygulama tamamen ücretsiz. Apple Store, Google Play ve Huawei AppGallery ye aynı anda yüklenen uygulamayı aşı olmak isteyen, aşı için uygunluğu olan herkes indirmek zorunda. Takibin kolay yapılabilmesi asıl öncelik olduğu için uygulamayı indirip bilgileriniz doldurmanız gerekiyor.

Çocuklar koronavirüs aşısı olabilecek mi?

Aşıla uygulaması hakkındaki tüm doküman ve bilgiler videolu olarak anlatılmış. Bu bilgilere “https://asila.saglik.gov.tr”  adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca uygulamayı “https://mobilmarket.saglik.gov.tr” adresinden indirebilirsiniz.

Aşıla uygulaması nasıl kullanılır?

Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra kayıt açabilmek için 3 farklı seçeneğiniz var.  Aile Hekimi, Hekim veya Sağlık Personeli girişi içinden sizin için uygun olanı seçiyorsunuz.

Aile Hekimi girişi

T.C kimlik numarası ve e-nabız şifresi ile giriş yapılır.

Hekim girişi

T.C. Kimlik Numarası ve HSYS şifresi ile giriş yapılır. Hekim kullanıcılarının sisteme giriş yapabilmesi için HSYS sisteminde aşı uygulama yetkisinin de olması gerekir.

Sağlık Personeli girişi

Aile Hekimi veya Hekim tarafından yetki verildiği taktirde sisteme giriş yapabilirler. Giriş yapamayan sağlık personelleri Sorumlu hekimlere başvuruda bulunabilirler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz