AstraZeneca aşısı çocuklar üzerinde denenecek

0
80 Okunma

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın geliştirdiği Covid-19 aşısı 6-17 yaş aralığında çocuklarda denecek. Çocuklarda güçlü bir bağışıklık tepkisi yaratıp yaratmayacağına bakmak için 6-17 yaş aralığında 300 çocuk denemelere dahil olacak.

Denemeler bu ay içinde başlatılacak

Bu ay başlatılacak denemeler Londra, Southampton ve Bristol şehirlerinde gerçekleştirilecek. Denemelere 6-17 yaş arası yaklaşık 300 çocuğun katılacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Oxford Aşı Grubu direktörü Andrew Pollard,

“Pek çok çocuk korona virüsten etkilenmese de gençlerde ve çocuklarda sağlıklı bir bağışıklık tepkisi geliştirebilmek aşılama sürecinde fayda sağlayacak” dedi.

 

Aşıların 4-12 hafta arayla uygulanacağını belirten Snape, çalışmanın sonuçlarını haziran ayı itibarıyla almayı umduklarını vurguladı. Yapılan diğer çalışmalarda çocukların enfeksiyona yakalanma olasılığının daha düşük olabileceğine dair bazı sonuçlar elde edildi. Çocukların enfeksiyon kaptıktan sonra bulaştırmadaki rolü ise halen belirsizliğini korumaya devam ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz