Asyalılara salgın sonrası artan siber zorbalık

0
612 Okunma
Irkçılık ve siber taciz

COVID-19 vakalarının tüm dünyaya yayılmasının sebebi olarak gösterilen Asya halkına karşı Irkçılık ve siber zorbalık artış gösterdi.

Dünyanın tamamına yayılan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Corona virüsü pandemisinin sonuçları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu kapsamda zaten dünyanın geneline yayılmış olan ırkçılık meselesi COVID-19 salgınının Çin’den dünyaya yayılmasından kaynaklı olarak iyice artış gösterdi. Asya kökenli insanlara karşı dijital ortamda yüzde 900 oranında artan siber saldırı rakamları bulunuyor. Bu ise korkunç bilançoyu ortaya koyuyor.

Irkçılık ve siber zorbalık oranlarında artış yaşanıyor

Söz konusu salgının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarında yeni tip Corona virüsü için ”Çin virüsü” adlandırması birçok kişinin Çin’e karşı ırkçı tavırlar sergilemesine neden oldu. Bu noktada ise rakamları paylaşan Digital Trends, işlerin hiç de iç açıcı olmadığını gözler önüne seriyor.

İsrail merkezli bir araştırma şirketinin verilerini paylaşan internet sitesi, çevrim içi nefret söylemi ve siber zorbalığın insanların sosyal ağlara, oyun hizmetlerine ve sohbet uygulamalarında daha fazla zaman geçirmeye başlamasıyla nefret söylemlerinin, ırkçılığın dünya genelinde bir artış gösterdiğini kaydediyor.

Araştırmada, Çinliler ve Asya kökenli olanlar resmi olarak COVID-19 olarak bilinen Corona virüsün suçlusu ilan edildiler. Raporda, “Bu nefret ve istismarın büyük kısmı Çin’e ve Çin  nüfusunun yanı sıra dünyanın diğer bölgelerindeki Asya kökenli bireylere yönelik.” Olduğu aktarılıyor.

Twitter başta olmak üzeren salgını kolektif olarak yaydığı iddia edilen Asya halkının, tabiri caizse linç altında olduğu aktarılıyor. Özellikle çevrim içi ortamda geçirilen süreye bağlı olarak nefret söylemlerinin de artış gösterdiğini aktaran Ron Porat, direkt ırkçılık üzerine kurulmuş internet sitelerinin de artış gösterdiğini aktarıyor.

Irkçı söylemlerin salgın başlangıcından bu yana çevrim içi ortamdaki çocuklar ve gençler arasında yüzde 70’lik bir artış söz konusu.

Siber Zorbalık’a karşı farkına var hareketi başlıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz