Zoom görüntülü konuşma uygulamasına alternatifler

0
625 Okunma
Zoom görüntülü konuşma uygulamasına alternatifler

Şu sıralar evden çalışan kişilerin de artmasıyla beraber görüntülü konuşma uygulamalarının indirilme oranları bir hayli artış gösterdi. Bu uygulamalar arasında yer alan Zoom ise şu sıralar oldukça popüler. Yİne de her uygulamanın kendi içinde bazı güvenlik sorunları bulunuyor. Bu nedenle Zoom’a alternatif olabilecek görüntülü ve sesli konuşma uygulamalarını listeledik, işte, Zoom görüntülü konuşma uygulamasına alternatifler…

Zoom görüntülü konuşma uygulamasına alternatifler

Zoom görüntülü konuşma uygulamasına alternatifler

Skype

İlk olarak elimizde yıllardır uzun mesafeli arkadaşlığı olanların ve oyun oynayanların yıllardır bildiği ve aktif olarak kullandığı Skype bulunuyor. Skype 2003 yılından beri hayatımızda bulunan güçlü altyapısı ile dikkat çeken bir sesli ve görüntülü konuşma uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.

Discord

Daha çok oyun oynayan kişilerin birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan uygulama olarak karşımıza çıkan Discord’da güçlü yapısıyla ve basit arayüzü ile dikkat çekiyor. 2015 yılından beri hayatımızda yer alan uygulama, açılan ses kanallarına katılarak yer aldığınız bir uygulama olarak biliniyor.

Hangouts

Google’in geliştirdiği uygulamalardan birisi olan Hangouts, ilk iki uygulamaya göre biraz daha basit ve daha az işlevsel kalıyor olsa da yine de oldukça pratik bir alternatif sunuyor.

Starleaf

İş e-posta adresiniz ile kayıt olduğunuz bu uygulama daha çok şirketler arası resmi görüşmelerin yapıldığı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Normalde ücretli olarak sunulan uygulama Corona virüsünün pandemi ilan edilmesinden sonra hizmetlerini ücretsiz sunmaya başladı.

Bunların dışında elbette Facebook, WhatsApp ve FaceTime gibi dahil etmediğimiz bir dizi uygulama bulunuyor. Tüm katılımcıların üye olmasını (Facebook, WhatsApp) veya belirli bir tür cihaz ile (yalnızca Apple olan FaceTime) bağlanılmasını zorunlu kılan bu uygulamalar zaten sıklıkla kullanılıyor.

Görüntülü sohbet ve AR filtreleri Instagram için geldi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz