Avatar 2’nin çekimleri bitti, peki yayın tarihi ne zaman?

0
1.013 Okunma
avatar 2, James Cameron

Kanadalı yönetmen James Cameron, Avatar 2’nin pandemi nedeniyle ara verilen çekimlerinin tamamlandığını açıkladı. Avatar 3’ün çekimlerinin yüzde 95’nin de bittiğini söyledi. 2009 yılında vizyona giren ve teknoloji bakımından sinema dünyasında önemli bir yapı olarak sayılan Avatar filmi  dünya genelinde elde ettiği gişe hasılatıyla çok konuşulmuştu. Öyle ki sinema izleyicileri yıllardır devam filmini büyük bir merakla bekliyor. Peki Avatar 2 ne zaman yayınlanacak?

avatar 2, James Cameron

Avatar’ın yıllardır beklenen devam filmi Avatar 2‘nın çekimleri geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda’da başlamış, ancak koronavirüs salgını sebebiyle filmin çekimleri durdurulmuştu. Bu süreçte James Cameron ve yapımcı Jon Landau, California’da dijital görsel efekt şirketi Weta Digital ile filmin görsel efektleri üzerinde çalıştı.

James Cameron: “Avatar 3’nin Yüzde 95’ini tamamladık.”

Aynı zamanda Avatar 3 hakkında güncel bilgiler de paylaşan James Cameron, konuyla ilgili detayları şu detayları bekleyenler ile paylaştı:

“COVID, herkesi vurduğu gibi bizi de vurdu. Prodüksiyonda dört buçuk ay kaybettik. Bunun sonucunda filmi Aralık 2022’de gösterilecek şekilde erteledik. Bu zaten duyurulmuştu. Bu, filmi bitirmek için daha bir yılım var anlamına gelmiyor çünkü Avatar 2’yi teslim ettiğimiz gün Avatar 3’ü bitirmek için çalışmaya başladık. Şu an Yeni Zelanda’da çekim yapıyorum. Geriye kalan live-action sahnelerini çekiyoruz. Gitmek için yaklaşık yüzde 10’luk bir kısım kaldı. Avatar 2’yi yüzde 100 bitirdik ve Avatar 3’nin yüzde 95’ini tamamladık.”

avatar 2, James Cameron

Avatar 2 ne zaman yayınlanacak?

Avatar 2′nin 16 Aralık 2022’de, Avatar 3‘ün 20 Aralık 2024’te ve Avatar 4‘ün 18 Aralık 2026’da vizyona girmesi bekleniyor. Avatar 5′in ise gösterim tarihi henüz belli değil.

Gmail iOS 14’te varsayılan e-posta uygulaması oluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz