Cuma, Nisan 19, 2024
Ana Sayfa Aktüel Trump TikTok’u bir türlü yasaklayamıyor!

Trump TikTok’u bir türlü yasaklayamıyor!

0
179 Okunma

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Donald Trump TikTok gerginliğini bilmeyen yoktur. Öyle ki Donald TrumpTikTok’u yasaklayacaklarını kesin bir dille de belirtmişti. ABD başkanı ByteDance’e TikTok markasını ABD’li bir firmaya satma konusunda 15 Eylül 2020 tarihine kadar süre vermişti. Fakat TikTok verilen bu zaman diliminde hiçbir ABD’li şirket ile anlaşmaya varamadı.

Trump TikTok’a ek süre bile vermişti…

Sosyal medya platformu, Trump’ın istediğini yapacağını söylemişti. Bu söylemden sonra Oracle, Walmart ve TikTok üçlüsü el sıkışmak için masaya oturdu. Bahsedilen olaya ılımlı yaklaşan Trump TikTok’a bu anlaşmanın sağlanması için 1 hafta süre daha tanımıştı. Fakat beklenen olmadı ve anlaşma sağlanamadı.

Trump TikTok,

TikTok yasağı askıya alındı!

ABD’li bir yargıç, Trump yönetimi tarafından istenilen TikTok yasağının planlandığı gibi yürürlüğe girmeyeceğine karar verdi.  Federal Yargıç Carl J.Nichols, Trump’ın TikTok yazılımını Google ve Apple gibi uygulama mağazalarından ihraç eden yasaklama kararını geçici bir süre için askıya aldı. TikTok bu gelişme ile ABD’de yaşayan kullanıcılar tarafından kullanılmaya devam edecek. Bu karar, uygulamanın Android ve iOS mağazalarında yeniden indirilebileceği anlamına geliyor.

ABD Ticaret Bakanlığı, yargıçın bu kararına karşılık Trump’ın TikTok için verdiği kararı yasalara aykırı olmayan ve ulusal güvenliği dikkate alan bir karar olarak nitelendirdi.

Trump TikTok,

TikTok’un açıklamaları

TikTok, dün mahkemede, yasağın “keyfi ve kaprisli” olduğunu, güvenlik güncellemelerini engelleyerek mevcut 100 milyon ABD’li kullanıcı için “veri güvenliğini zayıflatacağını” savundu. TikTok avukatı John Hall, “TikTok, dünyadaki en hızlı büyüyen uygulamalardan biri” dedi. “Uygulama mağazalarından kaybolursa, etkin kullanıcılar, içerikler, yaratıcılar açısından yıkıcı olur ve reklam verenlere zarar verir.”

TikTok, Trump yönetiminin esas olarak Oracle ve Walmart ile bir anlaşmayı onayladığını belirterek, hükümetle diyaloğunu sürdürmeyi planladığını söyledi . “Mahkemenin yasal argümanlarımıza katılmasından ve TikTok yasağının uygulanmasını engellenmesine sevindik. Topluluğumuz ve çalışanlarımız için haklarımızı savunmaya devam edeceğiz ”dedi.

A101’de 10 TL’ye satılan makaron kulaklık! – İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz