NASA açıkladı: Ay’da su bulundu!

0
268 Okunma
Ay'da su

NASA (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) Ay’ın Güneş gören yüzünde ilk defa su tespit edildiğini açıkladı. NASA’da üst düzey yönetici pozisyonunda görev alan Jim Bridenstine, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Ay’ın yüzeyinde su bulduklarını duyurdu. Araştırmacılar Ay yüzeyinde hidroksil (OH) yerine su buzunun (H2O) olduğunu da doğruladı. 

Ay'da su

NASA’nın konu ile ilgili yaptığı açıklama

NASA tarafından yapılan açıklamada, ”Kızılötesi Astronomi Stratosfer Gözlemevi, Ay’ın güneşli yüzeyindeki su varlığını ilk kez doğruladı. Bu keşif, suyun ay yüzeyine dağılmış olabileceğini, soğuk ve gölgeli yerlerle sınırlı olmadığını gösteriyor” denildi. NASA, suyun Clavius kraterinde tespit edildiğini açıklarken, kraterin ayın güney yarım küresinde olduğu belirtti. Ayrıca Jim Bridenstine Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile “Ay’ın güneş ışığı alan tarafında ilk kez su tespit ettik. Henüz kaynak olarak kullanıp kullanamayacağımızdan emin değiliz ancak Ay’da su ile ilgili öğrendiklerimiz Artemis keşif planlarımız için anahtar niteliğinde” dedi.

https://twitter.com/JimBridenstine/status/1320757460269895680?s=20

NASA üssünden bilim misyonu müdürlüğünün astrofizik bölümünün yöneticisi Paul Hertz de resmî bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre, “Bildiğimiz su olan H2O’nun ayın güneşli tarafında bulunabileceğine dair göstergelerimiz vardı. Artık orada olduğunu biliyoruz. Bu keşif, Ay yüzeyini anlamamıza meydan okuyor ve derin uzay araştırmalarıyla ilgili kaynaklar hakkında merak uyandıran soruları gündeme getiriyor” diyor.

Varsayılan arama motoru olmak isteyen Google, Apple’a servet ödüyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz