Varsayılan arama motoru olmak isteyen Google, Apple’a servet ödüyor!

0
729 Okunma
Google, apple

Google, Apple ile varsayılan arama motoru olabilmek için anlaşma yaptığı haberleri ile gündemde. İki teknoloji devinin 8-12 milyar dolarlık bir sözleşme yaptığı açığa çıktı. iPhone’un internet tarayıcısında varsayılan arama motoru olduğu gerekçesiyle, Google hakkında tarihin en büyük tekelleşme davası açıldı. Böylelikle Google, her yıl Apple’a büyük rakamlar ödüyor! Bunun nedeni ise iOS cihazların yerleşik arama motorunun Safari olması.

Google, apple

Google Apple cihazlarda varsayılan arama motoru olmak için 8-12 milyar dolar ödüyor

New York Times’ın açıklamalarına göre yazılım devi Google, Apple’ın bütün cihazlarında ve hizmetlerinde varsayılan arama motoru olma karşılığında yılda tahmini 8 ila 12 milyar dolar ödediğini açıkladı. Söz konusu anlaşma ile, Apple’ın yıllık kar marjının yaklaşık yüzde 21’ini oluşturduğu da açıklanan bilgiler arasında. Savcılar, bu anlaşmanın Google’ın tekelini korumak ve rekabeti engellemek için kullanılan yasa dışı yolların bir belgesi olduğunu savunuyor.

Adalet Bakanlığı’na göre, Google’ın arama trafiğinin neredeyse yarısı artık Apple cihazlarından geliyor. ABD Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleşecek herhangi bir yasal müdahale Apple’ın gelirinin önemli bir kısmı için tehdit oluşturabilir. Google’ın Apple ile arasındaki bu anlaşma biterse eğer Google için zor bir dönem başlayabilir. Google’ın Android tarafında ne kadar etkin olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından Google için başlatılan bu yasal sürecin nasıl devam edeceğini merakla bekliyoruz.

Trendyol yemek siparişine de el atıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz