Bahar fotoğraflarınız için 3 küçük öneri

0
147 Okunma

Artık yaz yaklaşıyor.Havalar güzelleştikçe kendimizi dışarı atıyor ve belki yüzlerce fotoğraf çekiyoruz. Peki hazır bahar da gelmişken bu güzel havalarda çekeceğiniz fotoğrafın daha iyi görünmesi için neler yapabilirsiniz? Öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

İnce detaylara odaklanın

Fotoğraflarınıza Çan çiçeği, kiraz çiçeği, fulya gibi detaylar ekleyebilirseniz fotoğraflarınızın çok daha estetik ve kaliteli görünmesini sağlar ve bahar aylarının temasına uyum sağlarsınız. Asıl amacınız çiçek fotoğrafı çekmek olmasa bile fotoğrafını çekeceğiniz bir objenin yanında kompozisyonu tamamlamak için kullanabilirsiniz.

1-Gün Işığı

Fotoğraflarda en önemli olan araç ışıktır. Baharın da gelişiyle güneş ışıklarından yararlanabilirsiniz.Doğru yerde doğru açıda ve doğru yoğunlukta kullanılan ışıklar çok güzel sonuçlar almanızı sağlar.

Bunun dışında ”The Blue Hour” olarak geçen zaman diliminde -ki bu zaman dilimi güneş doğumundan 30 dakika öncesi ve batımından 30 dakika sonrası oluyor- fotoğraflarınızı çekerseniz, ışık az bile olsa gökyüzünün en güzel göründüğü ve yeterince ışık sağladığı bu zaman dilimi fotoğraflarınızda ilgi toplayacaktır.

”The Golden Hour” etkisinden yararlanmak ve fotoğraflarınızda gü ışığının pembe/turuncu etkisini görmek için gün batımından 30 dakika önceki zaman dilimini kullanabilirsiniz.

2-Bokeh


Bokehler ayrıntı fotoğraflarıyla birlikte çok güzel ikili oluştururlar. Yine çiçek üzerinden örnek vermek gerekirse ön planda duran bir çiçek, arkaplanda bokeh görüntü oluşturan çiçeklerle birlikte sıcacık bir kompozisyon oluşturabilir. Geniş bir diyafram açıklığı kullanarak iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

3-Arkaplan

Bütün fotoğraflar için önemli olan arkaplan doğru kullanıldığında çok güzel sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Fotoğraf özenesini doğru konumlandırmak için olası açıları deneyin ve gözünüze en güzel gelen açıyı fotoğraflayın. Deneme yanılma yöntemi fotoğrafçılıkta oldukça önemlidir. Özne ile arkaplanın renk uyumunu da ayrıca dikkat edin.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz