Baidu akıllı hoparlör pazarında Google’ı solladı

0
291 Okunma

Çince sesli asistan devi BaiduCanalys‘den yeni bir rapora göre, şimdi dünyanın ikinci en büyük akıllı hoparlör üreticisi Araştırma firması Baidu’nun, 2019’un ikinci çeyreğinde yıllık% 3,700’lük büyümeyi temsil eden 4,59 sevkiyatla küresel pazarın% 17,3’ünü yakaladığını söyledi. Amazon, pazardaki yüzde 25’ten fazla paya sahip ve 6.6 milyon gönderiyle genel lider olmaya devam ediyor.

Öğrenci telefonları için 10 uygulama önerisi

Baidu’nun AI hoparlörleri DuerOS adlı bir AI platformunda çalışıyor. Şirket başlangıçta Teenage Engineering tarafından tasarlanan Raven H konuşmacısı (yukarıda) ile piyasanın en üst noktasını hedef aldı , ancak o ürün görünüşte kötü bir şekilde satıldı. Daha yakın bir zaman önce Baidu, daha az pahalı modellerin satışlarını artırdı, temel Xiaodu konuşmacısı 89 yuan’a kadar sattı (~ 12 $). Canalys‘e göre Baidu, bu yılın ilk çeyreğinde Çin’de önceki iç lider Alibaba‘yı devraldı.

Google’ın Nest Hub’ı bugün Hindistan’a geliyor

Google hemen hemen her yerde ürünlerini satarken, Baidu kendi ev pazarına münhasır ürünlerini satan bir firma. Baidu ve Google ikilisinin doğrudan rakip olmadıklarının tabii ki farkındayız, ama Çin’de fazlalaştı. Ancak Baidu’nun geçen yılki patlayıcı büyümesi, Çin AI ekosisteminin boyutunu ve dinamiklerini göstermektedir. Geçen yıl CEO Robin Li , Baidu’nun Google’ın Çin’e yeniden girme ihtimalinden endişe duymayacağını  belli belirsiz bir şekilde ifade etti.

baidu smart speaker ile ilgili görsel sonucu

Ancak Google, diğer ülkelere hitap edebilme avantajına sahiptir ve bunun bir örneği, bugün potansiyel olarak büyük bir pazar olan Hindistan’da Nest Hub’ı (daha önce Google Home Hub’ı ) başlatmasıdır . Akıllı ekran 9.999 rupi veya yaklaşık 139$ satılıyor. Gadget’s360, Google’ın Xiaomi’nin Mi Güvenlik Kamerasını Nest Hub ile lansman promosyonu olarak donattığını bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz