Bakan açıkladı: Fiber internet yakında tüm evlere geliyor!

0
497 Okunma
Optical fiber cable with binary cods. 3d illustration

Evden çalışma ve online eğitim süreçlerinin devam ettiği bu dönemde en büyük sıkıntı bağlantı problemleri oldu. Büyük şehirlerde imkan geniş olsa da; daha küçük şehirlerde ve ilçelerde bağlantı sorunu kaçınılmaz problemler arasında. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konu ile ilgili açıklama yaptı. Artık fiber altyapısı Türkiye’nin neredeyse her yerinde olacak.

Türkiye’nin %90’nı fiber internete kavuşacak

Geçtiğimiz saatlerde CloudTalk Online 2021 de konuşma yapan Ömer Fatih Sayan; internet sorunu yaşayan vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Milliyet’in haberine göre pandemi ile birlikte dijitalleşmenin öneminin arttığını vurgulayan Sayan, 2021’in fiber internet için önemli bir yıl olacağını ifade etti. Fiber altyapının yanı sıra 5G’nin de önemi vurgulayan Bakan Yardımcısı şu ifadeleri yer verdi;

“5G‘nin ülkelerin geleceğini etkileyecek derecede kritik bir teknoloji haline geldiğini düşünüyoruz. Ama 5G için olmazsa olmaz iki şart var. Veri merkezleri ve ülkemizin bunlara ulaşabilecek fiber ağlarla örülmesi. Bu noktada özellikle 2021’in çok büyük bir atılım yılı olduğunu paylaşmak istiyorum. Bizim operatörlere yaptığımız yönlendirmelerimizde çok net söyleyebilirim ki bu sene sonuna kadar Türkiye’deki her mahallemizin yüzde 90’ında fiber olacak. Yüzde 90’ı yeterli görmüyoruz. 2023 hedefimiz yüzde 100 olacak şekilde, bütün mahallelerimizde fiberin olması.”

Küçük şehirlerin yanı sıra birçok büyük şehirde de bulunmayan fiber altyapısı açıklamalara göre; yıl içerisinde tüm bölgelerde aktif hale gelmeye başlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz