Bambu tasarımıyla gönülleri fetheden ütü

0
277 Okunma
bambu ütü

Teknoloji geliştikçe evde kullandığımız küçük aletlerde gelişiyor. Ancak Hintli tasarımcı Saksham Mahajan sürdürülebilir bir tasarım olması adına ütü tasarımına bambu detaylar ekliyor. Hatta geçen yıl düzenlenen Yeşil Konsept ödülünün de sahibi bir tasarım bu.

Bambu Ütü

Çevre sorunlarıyla baş başa kaldıktan sonra, plastik ve türevleri için atılan adımlar yetersiz kalıyor ne yazık ki. Birçok kişi plastik pipetleri bambu ya da demir olanlarla değiştirdiklerinde işin çözüldüğünü düşünüyor olsa da teknolojik birçok üründe de plastik materyali kullanılıyor. Bu noktada ise dönüştürülen plastik tasarımlı teknolojik ürünler oldukça önemli hale geliyor.

Bambu Ütü

Bambu ütü çevreci olmasıyla öne çıkıyor

Günlük yaşama adapte edildiği takdirde, plastik kullanımlarının azalacağını söyleyen Mahajan, bu yüzden bambu tasarımlı bir ütü tasarımına imza atmış. Tasarımcının bambuyu bir malzeme olarak keşfetme mücadelesi olarak başlayan bu hikaye, “Sürdürülebilirlik çok farklı şeyler yapmak için kullanılabilir” demesiyle devam ediyor.

Peki neden bambu? Bambu Asya’da bulunan evlerin ham maddesi olarak karşımıza çıkıyor. Kısa sürede çok çabuk gelişen bitkinin, bu noktada teknoloji ile kullanılması oldukça yaratıcı ve dönüştürücü oluyor.

Teknoloji ile akıllı çöp kutusu hayatımıza giriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz