Baskül alırken bunlara dikkat!

0
643 Okunma

Evimizin temel eşyalarından biri haline gelen baskül, artık bir çok çeşidi ile kafa karıştıran bir hal aldı. Eskiden sadece kilomuzu ölçmek için kullandığımız basit yapıdaki basküller, teknolojinin gelişmesinden payına düşeni aldı. Artık bu cihazlar ile evinizde yağ yüzdenizi, sıvı içeriğinizi, kemik kütlenizi veya kas kütlenizi ölçebiliyorsunuz. Elbette ki işlevleri arttıkça fiyatlar da bir hayli artış yaşandı. Peki bunlardan hangisi sizin için gerçekten gerekli? Gelin birlikte inceleyelim.

Hangi baskül sizin için uygun?

Hangi basküle ihtiyacınız olduğunu belirlemek için öncelikle baskülü ne amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz. İhtiyacınız olmayacak derece de fazlaca ölçüm yapan basküller için gereğinden fazla para ödemenize gerek yok. Eğer sadece kilonuzu takip etmek istiyorsanız klasik türdeki dijital veya analog her hangi bir baskül sizin için yeterli olacaktır.

Hedeflediğiniz bir kilo var ve düzenli olarak spor, fitness gibi aktivitelerde bulunuyorsanız daha gelişmiş bir baskül kullanmanız ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Fakat hangi özelliklerin sizin için gerekli olduğunu iyi tespit etmeniz gerekmektedir. Basküllerde kullanılan özelliklerden kısaca bahsedelim.

Basküller hangi ölçümleri yapıyor?

doğru baskül seçimi

Ağırlık

Ağırlık ölçümü tüm basküllerde bulunan temel özelliktir.

BMI hesaplaması

Özellikle doğru kiloya ulaşmak isteyen kişilerin sıklıkla hesapladığı Vücut Kitle Endeksi (BMI) bazı basküllerde otomatik olarak hesaplanabiliyor. Boy ve kilonuz üzerinden kolayca hesaplanan bu veri ile hedefinize ne kadar yaklaştığınızı öğrenebilirsiniz.

Vücut yağ yüzdesi

Vücut analizi yapan basküller kilonuz dışında vücudunuzda ne kadar yağ bulunduğunu da ölçümleyebilir. Özellikle spor ve diyet yapan bireyler için önemli bir ölçümdür.

Kas kütlesi

Yağ yüzdesi gibi vücut analizinin önemli ölçümlerindendir.

Kemik kütlesi

Vücut analizinin bir diğer parçası da kemik kütlesidir. Vücudunuzdaki kemiklerin ne kadar ağır olduğunu ayrıyeten hesaplayabilir.

Vücut suyu

Her gün düzenli su içmesi gereken kişiler için bir ölçümdür. Vücudunuzda ki su oranını ölçer.

Kilonuzu yalnızca size gösteren ilginç tartı

Tüm bu ölçümlerin yanı sıra bazı basküller değerler üzerinde hesaplamalar yaparak size farklı sonuç ve önerilerde bulunabilir. Baskülleri eğer bireysel kullanmayacaksanız kişi kaydetme özelliği olan baskülleri de tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda basküllerinizi mobil cihazlarınız üzerinden de takip edebilirsiniz. Siz de önce nelere ihtiyacınız olduğunu belirleyerek kendiniz için en doğru baskülü doğru fiyata alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz