Bebek bakım çantasında mutlaka bulunması gereken eşyalar neler?

0
2.053 Okunma

Doğumun ardından bebek bakımı uzun bir süreci kapsar. Bu uzun süreçte ise yanımızda her şeyin olduğu bebek bakım çantası hayat kurtarıcıdır. Bebek bakım çantasına ihtiyaç duyacağınız tüm eşyaları ekleyerek rahat bir gün geçirebilirsiniz. Peki bebek bakım çantasında mutlaka bulunması gereken eşyalar neler? 

Bebek bakım çantasında mutlaka olması gerekenler

  • Bebek bakımı denilince akla ilk olarak bebek bezi gelir. Gideceğiniz yere göre bebeğinize yetecek kadar bebek bezi alarak çantanın olmazsa olmazını tamamlamış olursunuz. Bebeğinizin altını düzenli olarak değiştirdiğinizde pişik ve tahriş gibi ihtimalleri de ortadan kaldırmış olursunuz.

bebek bakım çantası

  • Çantada bulunması gereken bir diğer önemli eşya ise biberon. Henüz katı yemek yemeğe başlamayan bebekler için mutlaka içerisinde su ve mama bulunan biberonları da almayı unutmayın. Emzik kullanan bebekler için yedek olanı da çantada bulundurmak gerekiyor.

bebek bakımı biberon

  • Bebekler yemek yedikten sonra fazla hareket ettiğinde kusabilirler. Bu duruma hazırlıklı olunmalı ve mutlaka bebek için çantada yedek bir kıyafet bulundurulmalı.
  • Bebeğin uyku saatinde üzerini örtmek için mutlaka çantada bir battaniye de bulundurulmalı.

bebek bakımı

  • Bebeğin altını değiştirirken kullanılabilecek ıslak mendil ve pudra gibi ürünlerde mutlaka bebek bakım çantasında bulundurulmalı.
  • Diş çıkaran bebekler için de çantada bir diş kaşıyıcı mutlaka bulundurulmalı. Aynı zamanda bebeğinizin en çok sevdiği oyuncağı da çantanıza eklemeyi unutmayın.

Bebek bakım çantasında bulunması gerekenler listemiz bu şekildeydi. Peki siz bebek bakım çantasına neler bulunduruyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz