Disney+’a yine zam geldi: Sıra Türkiye’ye geliyor…

0
227 Okunma

Ülkemizde yıl başında zamlanan Disney+‘a küresel çapta bir zam geliyor. Yeni zammın Türkiye’ye de yanısıması bekleniyor.

Disney+’ın reklamsız abonelik ücretine yüzde 27 zam

Atatürk dizisini platformda yayınlamama kararı alarak tepkileri üzerine çeken Disney+ için küresel çapta zam yapıldı. Yapılan yeni zammın Türkiye’ye de yansıması bekleniyor.

Reklamsız abonelik, 12 Ekim tarihinden itibaren yüzde 27 artış ile aylık 13,99 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Reklamlı abonelik fiyatı ise aylık 7,99 dolar olarak kalacak. Şu anda ülkemizde Disney+ aylık ücreti 64,99 TL. Fiyat artış oranı küresel ile aynı olursa aylık aboneliğin ülkemizde 82 TL civarına yükselmesi muhtemel.

disney+ zam

Aynı zamanda Disney+, 1 Kasım tarihinden itibaren Avrupa’da ve Kanada’da belirli pazarlarda reklamlı abonelik sistemini yaymayı planlıyor. Bunun içinde Türkiye’nin dahil olup olmadığı ise bilinmiyor.

disney+ zam kararı

Disney CEO’su Bob Iger, platform ilk yayınlandığında aile paketini 6,99 dolara, yani Netflix’in hemen hemen yarı fiyatına satıyordu. Disney+’ı neredeyse reklamsız Netflix ve HBO Max kadar yüksek ücretlendirme kararı, platformun içerik kütüphanesinin bu iki hizmetle rekabet edebileceğine inandığını gösteriyor.

Disney CEO’su Bob Iger, “2022’nin sonlarında Disney+’da oldukça önemli bir fiyat artışı yaptık ve ondan sonra gerçekten önemli sayıda bir abone kaybı görmedik, bu da aslında bizi fiyat artışı konusunda yüreklendirdi” açıklamasında bulundu.

Iger, yayın akışı için reklam ortamının geleneksel medyadan daha sağlıklı olduğunu da sözlerine ekledi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz