Disney+’ın ne kadar abone kaybettiği açıklandı!

0
126 Okunma

Disney+‘ın ne kadar abone kaybettiği açıklandı. Disney+, son üç ayda 11.7 milyondan fazla abone kaybederek tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı.

Disney+ ne kadar abone kaybetti?

Disney+’ın Atatürk dizisini yayınlamama kararı son dönemin en çok konuşulan konularından birisi. Kullanıcılar platformun bu kararının ardından aboneliklerini sonlandırmaya başladı. Disney+’ın dünya genelinde ne kadar abone kaybettiği belli oldu.

disney+ abone sayısı

The Spectator Index’in son raporuna göre platform, son üç ayda 11.7 milyondan fazla abone kaybederek tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı. Video akış hizmetinin ülkemizdeki son durumu ise şimdilik belli değil.

Disney+, Türkiye pazarına geçtiğimiz yıl giriş yaptı. Platform, son bir yılda Recep İvedik 7 gibi Türk yapımları ile abonelerinin karşısına çıktı. Ancak Disney+ geçtiğimiz ay aldığı ani bir karar ile bünyesinde tüm Türk içerikleri kaldırdı.

Bu gelişmenin ardından bir süredir çekimleri devam eden Atatürk dizisiyle ilgili tartışmalar başladı. Disney+, Atatürk dizisinin platformda yayınlanmamasına karar verdi. Ermeni lobisinin diziyle ilgili yaptığı olumsuz paylaşımların bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Atatürk dizisinin yayın takvimi nasıl olacak?

Disney+ tarafından hazırlanan Atatürk dizisinin yayın takvimi ise şu şekilde;

  • 29 Ekim’de FOX TV’de 1. film
  • 3 Kasım’da sinemalarda 1. film
  • 22 Aralık’ta sinemalarda 2. film
  • 2024 yazında her iki film de FOX TV ekranlarında tekrar yayınlanacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz