Bebek emziğini temizlemek için ilginç yöntem!

0
107 Okunma

Uzun yıllardır bebeklerin emziklerinin nasıl temizlenmesi gerektiği konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalardan biri de Detroit’te gerçekleştirildi. Yaklaşık 128 anne ile 18 ay boyunca görüşmeler yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar ise oldukça ilgi çekici. Bakalım bebek emziğini temizlemek için sizin kullandığınız yöntem ile çalışmanın sonuçları benzerlik gösteriyor mu?

Çalışma yapılan annelerin yüzde 58’inin bebekleri için emzik kullandığı, emzik kullananların yüzde 41’inin emziği sterilize etmek için özel bir temizlik uyguladığı, yüzde 72’sinin emziği suyla yıkadığı ve yüzde 12’sinin emziği emerek temizlediği ortaya çıktı. 

Çalışma daha sonrasında bebekler üzerinden devam etti. Annesinin emziği emerek temizlediği bebeklerin diğerlerine göre daha gelişmiş bir bağışıklık sistemine sahip olduğu ortaya çıktı.

Çalışmayı yapan alerjist Eliane Abou-Jaoude, “Bebek yaşlarda bazı mikroorganizmalara maruz kalmanın bağışıklık sisteminin gelişimini uyardığını ve alerjik hastalıklara karşı koruyabileceğini biliyoruz” dedi. “Ebeveynin emziği emmesi, ebeveynlerin küçük çocuklarına sağlıklı mikroorganizmaları aktarabilmelerinin bir örneği olabilir” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz